Neklātienes audzēkņiem Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā sācies jaunais mācību gads


10. septembrī – saulainā sestdienas rītā, kad  vasaras karsti ziedošo elpu nomainījis rudens dzestrums, Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā uz pirmo mācību dienu šajā mācību gadā pulcējas pieauguši audzēkņi - neklātnieki.
Jau 19 mācību gadu otrajā septembra sestdienā neklātienes audzēkņi ierodas Ilūkstē, lai mācītos un piepildītu sen sapņotus sapņus par vidējās izglītības ieguvi. Jā, tik tiešām daudziem tas ir otrais vai trešais mēģinājums atgriezties skolas solā. Bet skolotājus šī apņēmība priecē, un  viņi augsti vērtē pieaugušo, ģimenes locekļu, strādājošo apņemšanos un tiekšanos pēc izglītības ieguves. Skolas gaiteņos raisās sirsnīgas sarunas un satikšanās pēc vasaras brīvlaika.

Aktu zālē tradicionāli notiek svinīgs pasākums, kurā audzēkņus uzrunā skolas direktore Alita Kudiņa un novēl čakli mācīties, lai starp viņiem būtu vairāk darba devēju, nekā darba ņēmēju. Svētku sajūtas vairo dienas nodaļas skolnieču Evelīnas Ruseckas un Gabrielas Hukeres skanīgās dziesmas. Sveicieni jaunajā mācību gadā izskan gan no direktores vietnieces izglītības jomā Ineses Ziediņas, gan no 12.L klases audzēkņiem. Tiek vēlēts visiem- skolotājiem un audzēkņiem būt aktīviem, rosīgiem un strādīgiem kā čaklām skudriņām un tā rosīties un mācīties- būt skolā kā skudru pūžņa valstībā.

 Pasākuma noslēgumā 12. klases audzēkņi svinīgi iezvana  pirmo stundu šajā mācību gadā. Nedaudz satraukti, apmulsuši no skolotāju uzmanības audzēkņi dodas uz klasēm, lai nodotos mācībām jaunajā mācību gadā. Lai prieks mācīties!
 
12.L klases audzinātāja D. Jemeļjanova