IX Latgales reģiona zinātniski pētniecisko darbu lasījumi krievu valodā kā svešvalodā.


2015. gada 6. martā Daugavpils Valsts ģimnāzijā notika IX  Latgales reģiona zinātniski pētniecisko darbu lasījumi krievu valodā kā svešvalodā.
Pasākumu atklāja  Daugavpils Valsts ģimnāzijas krievu valodas skolotāja mag. phil. Valentīna  Prokofjeva un Daugavpils Universitātes pasniedzēja dr. phil. Inna Dvorecka.
Lasījumos piedalījās izglītojamie no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils 12.vidusskolas,  Daugavpils 17.vidusskolas,  Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas,  Rēzeknes 1. vidusskolas, Rēzeknes 3. vidusskolas,  Dagdas vidusskolas,  Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Vārkavas vidusskolas, Preiļu Valsts ģimnāzijas,  Riebiņu vidusskolas,  Līvānu 1.vidusskolas,  Balvu Valsts ģimnāzijas un no citām skolām.
Tika piedāvāts zinātniski pētniecisko darbu plašs klāsts  folklorā, literatūrā, valodā, kulturoloģijā. Darbi bija ļoti interesanti. Pasākums noritēja augstā līmenī.
No mūsu skolas lasījumos piedalījās 12. klases izglītojamās  Ilga Kokina un Jūlija Jelinska  ar  zinātniski pētniecisko darbu „Frazeoloģismi kā līdzeklis veiksmes formulas veidošanā  krievu valodā”.
Izglītojamās par savu veikto darbu saņēma „Pateicības rakstu par veiksmīgu sniegumu zinātniski pētniecisko darbu  lasījumos  krievu valodā kā svešvalodā” no Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes. Gūtā pieredze ir gandarījums par paveikto un stimuls turpmākajiem radošajiem meklējumiem. 
Pateicību saņēma arī izglītojamo skolotāja - konsultante mag. phil. Tamāra Riekstiņa. Viņa atzīst, ka izglītojamās ir ļoti atbildīgas un radošas personības, ar kurām bija ļoti patīkami sadarboties divu gadu garumā.