Veltījums māmiņām un vecmāmiņām




Katru gadu maija otrajā svētdienā tiek svinēta Mātes diena. Tā ir īpaša diena, kad mēs vēlamies pateikt paldies mūsu mīļajām māmiņām un vecmāmiņām par doto dzīvību, rūpēm, atbalstu, mīlestību un ceļa maizi lielajai dzīvei.

9. maijā Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā notika Mātes dienai veltīts pasākums, kas caurvijās ar svētku koncertu un lietišķās mākslas izstādi.
Caur dziesmām un dzejas rindām bērni pateicās saviem vismīļākajiem cilvēkiem. Neviens nevarēja palikt vienaldzīgs, klausoties 1. – 4. un 5. -9. klašu kora, individuālo solistu: 4. klases skolnieces Gabriellas Lidijas Hukeres, 3. klases skolnieces Evelīnas Ruseckas un 8. klases skolnieka Alekseja Hromcova skanīgās balsis. Neaprakstāmas emocijas izraisīja 6. klases meiteņu- Oksanas un Alīnas izpildījumā dziedātā dziesma „Mana māmiņa ir vislabākā visā pasaulē”. Neviltotu cieņu un mīlestību pret māti izdziedāja 12. klases skolnieks Vladimirs Tumarevičs savā dziesmā „Mātei”.
1.– 4. klašu deju kolektīva „Dzirkstelīte” raitie dejas soļi, neviltots prieks un mirdzums acīs apliecināja, ka māmiņas ir viņu lepnums un acuraugs. Skolēnu teātris sniedza iespēju ieskatīties dažādās skolas dzīves ainiņās, kuras apliecināja, cik svarīga ir draudzība un mīlestība savstarpējās attiecībās. 2. klases skolēnu māmiņas un vecmāmiņas īpaši sajūsminājās par savu atvasīšu zīmētajiem māmiņu portretiem un viņām veltītajām dzejas rindām. Lielu gandarījumu sniedza 1. – 9. klašu skolēnu lietišķās mākslas darbu izstāde.
Savukārt skolas direktore A. Kudiņa un direktores vietniece ārpusklases darbā R. Ošmjanska sveica māmiņas un vecmāmiņas skaistajos svētkos, veltot sirsnīgus apsveikuma vāŗdus un pasniedzot pateicības par lielo ieguldījumu bērnu audzināšanā, par sadarbību ar skolu un aktīvu darbību skolas padomē.
Pasākuma noslēgumā visi skolēnu kolektīvi, individuālie izpildītāji un viņu skolotāji: D. Paukšte, L. Kūliņa, V. Linčika, I. Vuškāne un T. Riekstiņa saņēma pateicības vārdus un saldo pārsteigumu gan no skolas vadības, gan no vecākiem.
Sirsnīgais pasākums vēlreiz apliecināja, cik svarīgas, mīlošas, jūtīgas un gādīgas ir māmiņas un vecmāmiņas. Cik svarīgs ģimenes un skolotāju atbalsts bērnam, lai viņš varētu augt, attīstīties un pilnveidoties! Cik svarīgi cienīt un mīlēt savu vienīgo māmiņu!