Piektklasnieku uzņemšana pamatskolnieku pulkā Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā

Neilgi pirms došanās rudens brīvdienās skolā tradicionāli notiek jautrās Iesvētīšanas aktivitātes dažādu vecuma grupās.
6. un 7. klases skolēni atbildīgi gatavojās pasākumam, lai 5. klases skolēnus un audzinātāju pārbaudītu prasmē veikt  dažādus uzdevumus. Veicot piecus pārbaudījumus, ko vadīja dažādi 6. un 7. klases skolēni,  bērni pārvietojās no skolas foajē līdz trešajam stāvam.
1. uzdevumā skolēni parādīja, vai labi pazīst cits citu. Jautājumi bija par ārējo izskatu, dzīvesvietu, nokļūšanu skolā, dzimšanas dienām un interesēm. 2. uzdevumā, atrisinot matemātikas uzdevumus, klase soli pa solim virzījās pa kāpnēm uz augšu. Savukārt 3. uzdevums izrādījās visjautrākais, jo savdabīgais „špikeris” klasesbiedram bija jānodod bez roku palīdzības, izmantojot degunus. 4. uzdevumā skolēni laistīja „Draudzības puķi”, nesot ūdeni karotēs no otrā uz trešo stāvu. 5. uzdevumā piektklasnieki prezentēja savas krāšņās kaklasaites, kas popularizēja kādu mācību priekšmetu.
Noslēgumā pasākuma vadītāji: 6. klases skolēni  Andris Jelinskis un Aleksandrs Sudniks lūdza katru 5. klases skolēnu apliecināt ar zvērestu „Būšu kārtīgs pamatskolēns!” uzrakstītu uz savas pēdas kontūras.
 Pasākuma noslēgumā visiem draudzīgā kompānijā skolas aktu zālē notika diskotēka.
 
6. un 7. klases audzinātāja Valda Namiņa