Pasākums Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas audzēkņiem, kuri iegūst izglītību neklātienes programmās



Sestdien -19. decembrī neklātienes nodaļas audzēkņi  Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā uzņēma ciemiņus no Rūķuciema. Tā kā iepriekš bija saņemta e-pasta vēstule no Ziemeļpola, ko uz Sadraudzības vidusskolu bija atsūtījis pats Ziemassvētku vecītis, uzzinājām, ka viņš uz skolu norīko 2 savus ļoti cienījamos un pašus ziņkārīgākos RŪĶUS. Ziemassvētku vecītis vēlējās, lai taptu pavisam skaidrs, ko neklātnieki dara skolā brīvdienās, kāpēc to apmeklē sestdienās un svētdienās un kā viņi ir sagatavojušies Ziemassvētkiem.

RŪĶUS sagaidīja direkt. vietn. izgl. jomā D. Jemeļjanova un kopā ar skolas direktori A. Kudiņu, vietn. audzināšanas darbā L. Kūliņu izvadāja pa skolu, iepazīstināja ar „mazajiem neklātniekiem”. Rūķi uzdeva audzēkņiem dažādus jautājumus, uz kuriem neklātnieki labprāt atbildēja.
Tad RŪĶI tika aicināti uz aktu zāli, kur bija uzklāts svētku galds pēc latviešu tradīcijām. RŪĶI bija patīkami pārsteigti par skaisti izrotāto svētku egli un sagatavotajiem priekšnesumiem, kas apliecināja, ka arī neklātienes audzēkņi gatavojas Ziemassvētkiem. Visvairāk RŪĶUS iepriecināja 11. klases audzēknes Edītes Čamānes kuplās ģimenes kustību rotaļas, kuras viņa vēlējās iemācīt visiem klātesošajiem, liekot aizdomāties par garīgām vērtībām un par to, ka gandrīz katram audzēknim mājās ir ģimene un bērni, kas ir klātesoši viņu māmiņas vai tēta mācībām. Sajust kopības sajūtu palīdzēja kopīgā rotaļa un dziesma „Reiz mežā dzima eglīte”, kā arī kopīgais cienasts – zirņi, pīrāgi un piparkūkas. RŪĶI no Ziemassvētku vecīša atveda saldumus un vēstuli. Gan audzēkņi, gan skolotāji bija priecīgi par to, ka Ziemassvētku vecītis bija sapratis, ka neklātnieki ir neparasti cilvēki un, ka ir patīkami pārsteigts par viņu apņēmību, centību un neatlaidību iegūt izglītību. Ziemassvētku vecīša vēstulē viņš novēlēja: “Lai Jūsu skolā un ikkatrā ģimenē valda saticība un labestība!”
 
Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas direkt. vietn. izglīt. jomā D. Jemeļjanova