Svētku noskaņās Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



Svētku gaidās ir visi Latvijas iedzīvotāji, bet katrā Latvijas nostūrī un novadā šos svētkus svin savādāk. Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas sporta skolotāja Vladimira Novikova vadībā  11. novembrī sarīkoja Lāčplēša dienai veltītas sporta  stafetes, kurās iesaistījās visi drosmīgākie un aktīvākie skolēni.
1. vietu  sporta stafetēs ieguva 10. klases zēni. Pievilkšanās sacensībās Vadimam Rižijam 1. vieta, Dāvim Cucuram 2. vieta, Armandam Timofejevam 3. vieta. Atceroties Latvijas vēsturi, skolēni radīja atbilstošu svētku noskaņu. Patriotisko noskaņu varēja baudīt  17. novembrī, kad skolā notika svinīgs pasākums, kas bija veltīts mūsu valsts dzimšanas dienai. Skolas direktore A. Kudiņa visus klātesošos sveica Latvijas Republikas 97. dzimšanas dienā un novēlēja ar gaišām domām, ticību sirdīs un labiem darbiem sagaidīt Dzimtenes svētkus. Savukārt skolēni pieskandināja skolu ar latviskām dziesmām ( skolotāja  Daiga Martinsone) un dejoja tautas dejas (skolotāja Līga Kūliņa). Dzirdētais un redzētais priecēja ikvienu koncerta apmeklētāju. Lai gan Latvija daudziem liekas maza, ar katru gadu mēs varam pārliecināties par to, cik patiesībā liela tā ir, jo Latvija ir mūsu mājas.  Latvija ir tik liela, cik lieli mēs paši jūtamies savās mājās. Šogad Latvija svin savu 97. dzimšanas dienu un atskatoties uz situāciju citviet pasaulē, ar katru gadu mēs kļūstam arvien saliedētāki un ticība savai valstij neizzūd.                           
           Svētku noskaņa turpinājās arī 18. novembrī, kad Latvijas dzimšanas dienai par godu svecītes tika iedegtas ne tikai mājās, ģimenes lokā, bet arī lielākā daļa ilūkstiešu devās lāpu gājienā uz Ilūkstes Kultūras namu, tādējādi izrādot cieņu savai valstij un godinot to.