Balle Ledus pilī – Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



18. decembrī tika izsludināta vēsts par balli Ledus pilī, kurā bija jāierodas ar kādu prieka vēsti, pārsteigumu, dziesmu vai deju, lai Ledus pilī valdītu prieks! Ledus pils karalis 4. klases skolnieks Dāniels Krapāns un karaliene – 4. klases skolniece Sandra Māliņa, kā arī viņu meitas princeses (4. kl. skolnieces Jolanta Miķelāne un Kristiāna Vilsone), bija satraukti par gaidāmo notikumu. Viņu satraukumam bija pamats, jo jau ilgu laiku pilī nebija notikuši svētki.
Ledus pilī ieradās krāšņi putni – 1. klases skolēni, sniegpārsliņas, sniegavīri – 4. klases skolēni, viesi no Austrumu zemes – 3. klases skolēni un rūķi – 2. klases skolēni. Viesi bija ieradušies ar labu garastāvokli, viņi bija enerģijas pārpilni un laimīgi, ka varēja atrasties Ledus pilī un sniegt tās iemītniekiem prieku! Putni visus apbūra ar skanīgajām dziesmām, austrumu viesi sajūsmināja ar ritmiskajām dejām, bet rūķi parūpējās par cienastu – piparkūkām. Sniegpārsliņas virpuļoja, sniegavīri lēkāja no priekiem. Balles svinības vēroja un kopā līdzdarbojās skolas direktore A. Kudiņa. Direktore apbalvoja čaklākos skolēnus par sasniegumiem mācībās un aktīvu piedalīšanos skolas sabiedriskajā dzīvē, kā arī tos skolēnus un klases kolektīvus, kuri piedalījās Ziemassvētku kompozīcijas veidošanā.

Balles beigās visi gaidīja un sauca Ziemassvētku vecīti, kurš bija aizmaldījies ceļā uz balli. Sagaidot Ziemassvētku vecīti, visi klātesošie dziedāja dziesmas un dejoja. Balle bija izdevusies, jo labās domas bija savākušās vienuviet un radīja brīnumu – katram sirdī iezagās svētku prieks un noskaņa, jo tikai no mums pašiem ir atkarīga svētku izdošanās! Par balli Ledus pilī vēl ilgi runās, jo līksmība, kas valdīja pilī, izstaroja gaišumu arī ārpus pils robežām.


Saticīgus, gaišus, mierpilnus Ziemassvētkus un Laimīgu, panākumiem bagātu un mīlestības pilnu jums visiem Jauno gadu!!! Brīnumi vairojas, ja tiem ļoti tic, tāpēc ticiet  – ļoti, ļoti!!!

  
Dir. vietn. ārpusklases darbā: Līga Kūliņa