Ziedu balle Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



Šogad Miķeļdienā, kad ražai jābūt savāktai un lielajiem rudens darbiem izdarītiem, Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā notika rudens ziedu krāšņā parāde – Ziedu balle.

Sākumskolas 1.- 4.klašu skolēni ieradās uz Ziedu balli. Skolas aktu zālē tika demonstrētas ziedu cepures, ko bija izveidojuši skolēni kopā ar saviem vecākiem. Ziedu cepuru parādē piedalījās katra klase kopā  ar savu audzinātāju. Pēc tam skolēni skatījās cepuru prezentāciju. Uzzināja cik dažādi ir cepuru nosaukumi. Ziedu ballē varēja vērot spilgtas ziedu kompozīcijas, kuras bija izveidojuši skolēni.
Arī 5. - 8.klašu skolēni tai gatavojās laikus. Vispirms bioloģijas stundās, skatoties prezentāciju, atkārtoja dažādu ziedu nosaukumus. Tad skolēni un skolotāji izveidoja savu Ziedu TOP-10. Lai noskaidrotu 2015.gada ziedu favorītus, tika izveidots katras klases un skolotāju ziedu TOPS, kā arī saskaitīta izvēlēto ziedu daudzveidība katrā grupā. Izrādījās, ka 12 skolotāji, kuri aizpildīja anketu, izvēlējās pavisam 43 dažādus ziedus, no skolēniem vislielākā ziedu daudzveidība bija 7.klasei – 26. Visbeidzot, saskaitot visus punktus, tika noskaidrotas populārākās puķes skolā. Tās šogad ir: 1.vietā -rozes, 2.vietā – gladiolas, 3.vietā – asteres, 4.vietā – margrietiņas, 5.vietā – neļķes.
Svētku dienas rītā visus iepriecināja rudens ziedu kompozīciju izstāde, bet pasākuma atraktīvākā daļa bija pēc stundām. Katras klases komandai, trāpot ar bumbiņu vārtos, uz kuriem bija ziedi – Top 10 uzvarētāji, bija jāvāc ziedi (punkti). Šajās ziedu vākšanas sacensībās vislabāk veicās apvienotajai 5.-6.klases komandai, kura 5 minūšu laikā savā grozā salasīja 511 ziedus. Individuāli visčaklākie ziedu lasītāji bija Daniels Prokudins (6.kl.) un Andris Jelinskis (5.kl.) – 117p.; Kaspars Vabolis (8.kl.) un Aleksandrs Sudniks (5.kl.) – 95p.; Daniela Toloka (8.kl.) – 88p.
      9.-12.klašu pasākumu vadīja 10.klases skolnieces Karīna Kārkliņa un Žaklīna Reine. Pirms konkursa katrai klasei vajadzēja izpildīt mājas uzdevumus: atbildēt uz viktorīnas jautājumiem, izdomāt komandas nosaukumu un atnākt uz pasākumu apģērbā atbilstoši tematikai.
     Skolēnu atbildes vērtēja cienījamā žūrija: skolas direktore Alite Kudiņa, matemātikas skolotāja Benita Malaja un ekonomikas skolotāja Inga Jakovļeva. Pasākuma sākumā visiem klātesošiem tika piedāvāta prezentācija ar interesantiem faktiem „Ziedu balle”. Visi pilnveidoja savas zināšanas par ziedu pasauli. Nākamajā uzdevumā izglītojamie varēja pārbaudīt savu dzirdes atmiņu spēlē „Esi uzmanīgs!” Dažiem tas gan sagādāja grūtības. Labu sniegumu komandas parādīja radošajā uzdevumā – dzejoļa sacerēšana par konkrētiem ziediem. Skatītāji arī varēja piedalīties pasākumā – atminēt mīklas par ziediem un saņemt saldās balvas. Visiem patika prezentācija „Ziedu horoskops”, kurā tika pastāstīts par katru zodiaka zīmi. Pasākuma beigās ar savu dziesmu iepriecināja 5.klases izglītojamā Evelīna Rusecka. Žūrija apkopoja komandu atbildes. 1.vietu ieguva 10.klase, 2.vieta - 9.klasei, 3.vieta- 11.klasei , 4.vieta- 12.klasei. Žūrija apbalvoja katru komandu ar diplomiem un balvām.
     Gribētos novēlēt visiem, lai Jūsu dzīvē būtu vieta arī ziediem – skaistiem, neparastiem, burvīgiem, kuri uzlabos Jūsu garastāvokli un uz sejas būs smaids!
 Lai gan rudens vējš nedaudz pasākuma dalībniekiem lika sajust savu drēgno elpu, tomēr azartiskajā atmosfērā visi atvadījāmies no šī gada pēdējās krāšņās ziedu rotas, lai citu gadu, jau zinošāki, to baudītu atkal.
 
Pasākuma organizatore, skolotāja V.Namiņa