Skolotāju dienas svinības Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



Šī gada rudens ir īpaši dāsns savā daudzkrāsainībā, kontrastu demonstrējumā, dažādu bagātību klāstā un nemitīgā vēlmē ietekmēt cilvēku izjūtas un noskaņas, kas īpaši atspoguļojās arī Skolotāju dienai veltītajā pasākumu virknē.

Skolotāju dienai šogad bija īpaši gatavojusies katra klase, tāpēc skolotājiem veltītajā koncertā, kuru vadīja 12. klases izglītojamie: Oļesja Pildika un Nikolajs Lapa,  īpaši rudenīgi un gaumīgi noformētajā sporta zālē skanēja gan izglītojamo atziņas no domrakstiem, gan veltījumi skolotājiem dzejā, gan kvalitatīvi izpildītās dziesmas 5.,6., 7. un 10. klases izpildījumā. Īpašs iepriecinājums  bija  piedalīties kopdejā “Hafanama’’ 3. klases izglītojamo vadībā, vērot skeču “No mūsdienu skolnieka dzīves’’ un saņemt roku darinājumus katram skolotājam no 8. klases, kā arī veikt pareizrunas vingrinājumus 9. klases uzraudzībā un ieklausīties 11. klases spēka vārdos, kas mudināja ikdienas likstas un skolēnu delverības daudzkārt uzņemt ar humoru, lai saglabātu optimismu un veicinātu sapratni. Koncerta nobeigumā skolotāji tika sveikti ar ziediem un pārsteiguma balvām.
Tālāk sekoja stundas, kuras vadīja jaunie skolotāji no 11. un 12. klases, bet skolotāji – profesionāļi devās uz Mazo kinozāli, lai turpinātu uzklausīt uzmundrinājuma vārdus un saņemt īpašas dāvanas – lietussardziņus no skolas jaunās pašpārvaldes 12. klases izglītojamās Gabriellas Jonkutes vadībā, kā arī pārliecinātos par sava prāta asumu 12. klases izglītojamās Oļesjas Pildikas organizētajā stundā , atminot asprātīgas mīklas un “pārkožot” cietā rieksta uzdevumus, lai izpelnītos īpašo svētku torti.
Cienājoties ar rudens veltēm un garšīgo torti, skolas direktore Alita Kudiņa izteica sirsnīgus pateicības vārdus visu klašu audzinātājiem, bet īpaši 12. klases izglītojamajiem un audzinātājai Zinaīdai Ķederei par pārsteigumu pilno svētku norisi, dāvinot pildspalvas katram skolotājam ar uzrakstu “Ilūkstes Sadraudzības vidusskola”.