Pirmās grāmatiņas svētki Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



13. martā 1. klases skolēni, klases audzinātāja Ineta Galvāne, krievu valodas skolotāja Tamāra Riekstiņa un bērnu vecāki svinēja  „Pirmās grāmatiņas svētkus”.

Pirmklasnieki svinīgi paziņoja, ka ir pienākusi diena, kad viņi vēlas godināt savas pirmās grāmatiņas – Ābeci un Букварь, un aicināja to svētkus svinēt kopā. Taču pirmo grāmatiņu vietā ieradās kāda palaidnīga meitene, kura paziņoja, ka Ābece un Букварь atrodas tumšā pagrabā aiz astoņām atslēgām. Palīgā atsteidzās Gudrais Kaķis un  lika atbrīvot grāmatiņas, taču palaidnīgā meitene atbildēja, ka to labprāt izdarīs, bet tikai tad, kad pirmklasnieki būs veikuši astoņus grūtus uzdevumus.
Ar šiem uzdevumiem skolēni viegli tika galā,  atguva visas astoņas atslēgas un drīz vien satika savu svētku galvenos varoņus Ābeci un Букварь. Svētku noslēgumā skolas direktore Alite Kudiņa izsniedza mazajiem gaviļniekiem sertifikātus par veiksmīgu burtu apguvi un lasītprasmi latviešu un krievu valodās. Savukārt, Ābece un Букварь kronēja mazos pirmklasniekus, piešķirot Burtu karaļvalsts prinču un princešu titulus.
Svētki bija izdevušies, jo tajos strāvoja pozitīvas emocijas, jautrība un labi padarīta darba sajūta.