Krāsu nedēļa Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



Dzeltena, dzeltena saulīte
Zaļa, zaļa zālīte.
Zila, zila upīte
Violeta, violeta puķīte,
Tā ir mūsu zemīte.


           Mūsu pasauli krāšņāku rada krāsas. Tās padara pasauli bagātāku un pilnīgāku. Mēs nevaram iztikt bez krāsām. Katrai no tām piemīt savs skaistums un raksturs, jo ar katru krāsu mēs varam parādīt savas emocijas, tās izsaka ļoti daudz.
          Lai padarītu sevi krāšņāku un bagātāku, Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā tika sagaidīts pavasaris, rīkojot krāsu nedēļu.

          Nedēļas pirmā diena bija DZELTENĀ diena. Visi centās apģērbties dzeltenīgos toņos.         
Otrā diena bija ZILĀ diena, kurā skolēni bija ģērbušies zilos toņos. Skolēni sacerēja dzejoļus un pasakas. Sākumskolas skolēni lasīja I. Ziedoņa „Krāsainās pasakas”. Izlasot pasakas, radās iedvesma skolēnu dzejai un stāstiem. Trešdiena bija RŪTAINĀ diena. Vizuālās mākslas stundās tika veidoti un zīmēti rūtaini raksti.
           Ceturtā diena bija īpaša ar SARKANO krāsu. Sarkanā krāsa asociējas ar kaut ko siltu un mīļu. Skolēni zīmēja un krāsoja, viss bija sarkanā toņu gammā. Piektdiena bija PUĶAINĀ diena – viskrāsainākā diena, jo ārā jūtama pavasara smarža, putniņu čivināšana un brīvlaika tuvošanās. Piektdien noslēdzās arī konkurss „Krāsu varavīksne”, kurā skolēni piedalījās īpaši aktīvi. Uzvarētāji tika apbalvoti ar diplomiem.
 Katrs no viņiem bija kā puķu zirnīšu bērns, kurš brīnišķīgi smaržoja un priecājās par krāsaino pasauli, kurā viņš auga un dzīvoja. Jauki, ja parastu ikdienas nedēļu var pārvērst par burvīgu krāsu paleti! Šajā nedēļā visi smaidīja daudz vairāk, jo katrs no viņiem, ar vienu vienīgu krāsas pilienu bija uzbūris ko īpašu, ne tikai skolā, bet arī savā sirsniņā.

  Pavasarisskolotāja L. Kūliņa