Projektu dienas Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā


Lai apliecinātu mūsu skolas gan skolotāju, gan izglītojamo dažādās intereses, par šī gada projektu dienu saturisko ievirzi kļuva ceļa kā kustības, kā nerimtīgās attīstības un radošās darbošanās vadmotīvs. Līdz ar to katra klase kopā ar audzinātāju izvēlējās sev interesējošā ceļa formulu, lai to atspoguļotu savos pētījumos.

1. klase devās ceļā uz Piena pasauli,
2. klase – ceļā pie tīriem un veseliem zobiem,
3. klase – ceļā uz mājām,
4. klase- ceļā uz nākotni,
5. klase, lai izpētītu ceļu no mājām uz skolu un visu sīki piefiksētu,
6. klase, lai iepazītu klātienē un neklātienē Ilūkstes pilsētas vēsturiskos objektus,
7. un 8. klase kopsadarbībā izvēlējās ceļu uz nākotnes profesiju,
9. klase - ceļu dzīvē bez piesārņojošiem dabu atkritumiem,
10. klase – ceļu uz labdarību,
11. klase – ceļu uz radošo domāšanu,
12. klase – ceļu uz nākotni.
Iepazīstoties ar projektu plakātiem, darba mapēm, pašvērtējumiem un koncentrētajām prezentācijām, patīkami secināt, ka trīs dienu laikā bija iespējams izmantot tik daudz dažādu sadarbības formu, sākot no teorētisko materiālu izpētes, video materiālu izmantošanas, ilustrēšanas, krustvārdu mīklu sastādīšanas,  intervijām, mācību ekskursijām uz mūsu pašvaldības iestādēm un objektiem, pašrocīgu dāvanu veidošanu un to oriģinālo pasniegšanas manieri, savu turpmāko gaitu prognozēšanu  un beidzot ar turpmāko pasākumu scenārijiem, jaunām idejām un teatralizēta uzveduma iestudēšanu.
                Paldies par izdomu, oriģinalitāti, centieniem iepazīt sevi un apkārt esošo pasauli, lai konstatētu, ka kopsadarbībā ceļš pretī nezināmajam ir atrodams daudz vienkāršāk un pārskatāmāk.

Sava ceļa gājēja: skolotāja Zinaīda Ķedere