Daiļlasītāju konkurss Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



Lai radītu izglītojamo interesi par latviešu literatūras mantojumu, lai pilnveidotu un attīstītu skatuves runas kultūru, šī gada 4. februārī Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas Aktu zālē norisinājās daiļlasītāju konkurss, kas bija veltīts Raiņa un Aspazijas 150. gadadienai. Konkurss pulcēja plašu dalībnieku skaitu no 1. – 12. klasei, kā arī ieinteresēto skatītāju kopumu, kas ne tikai iedzīvojās dzirdētās dzejas un prozas pasaulē, bet arī sirsnīgi aplaudēja  pēc katra dalībnieka uzstāšanās.

Izglītojamie konkursam bija gatavojušies ar lielu atbildības sajūtu. Vissīvākā konkurence par godalgotajām vietām izvērtās 1. – 4. klašu grupā, jo šeit tika izvirzīts vislielākais konkursantu skaits pēc 1. kārtas, kas norisinājās klasēs. Apkopojot punktus pēc nolikumā paredzētajiem vērtēšanas kritērijiem, stingrā žūrija (skolas direktore Alite Kudiņa, direktores vietniece izglītības jomā Ludmila Bogdanoviča, izglītojamo pašpārvaldes pārstāve Gabriella Jonkute) piešķīra 1. vietu 1. klases skolēnam Markam Orss-Orlovskim, 2. - 4. klašu grupā – 2. klases skolniecei Katrinai Baltmanei, 5. –  6. klašu grupā – 5. klases skolniecei Gabrielai Lidijai Hukerei,  7.- 9. klašu grupā – 8. klases skolniecei Anastasijai Mašņukai, 10. – 12.klašu grupā – 10. klases skolniecei Elīnai Galvānei.
Pasākuma nobeigumā skolas direktore ar lielu gandarījuma sajūtu atzīmēja gan konkursantu kvalitatīvo sniegumu, gan arī skolotāju: Inetas Galvānes, Benitas Malajas, Līgas Kūliņas, Ineses Vuškānes, Valdas Namiņas, Irinas Malānes, Tamāras Riekstiņas un Zinaīdas Ķederes augsto pienākuma apziņu, gatavojot izglītojamos daiļlasītāju konkursam un attīstot pareizrunas, dikcijas un uzstāšanās iemaņas.
1. vietas ieguvēji: Katrina Baltmane, Gabriela Lidija Hukere, Anastasija Mašņuka, Elīna Galvāne skolas godu pārstāvēs Ilūkstes novada skatuves runas konkursā šī gada 26. februārī, kas notiks Ilūkstes Bērnu Jauniešu centrā.

Vēlam veiksmi!