Mēs un dzeja




„Glezna – tā ir dzeja,
kuru mēs skatām,
bet dzeja – glezna,
kuru dzirdam.”

30.01.2015. plkst.16.00 Ilūkstes Bērnu un Jauniešu centrā tika organizēts pasākums, kas veltīts dzejai. DDMV „Saules skola” Teātra mākslas 1. kursa 10 studenti uzstājās ar dzejas uzdevumu „Teci, saulīt”. Režisors Juris Jonelis.
Visi skatītāji tika ievilkti pasakainā atmosfērā. Sākums bija neparasts un brīnumains. Studenti demonstrēja visādas dabas skaņas, uz kurām ir spējīgs jebkurš cilvēks, tikai nevajag baidīties sevi parādīt. Sveču gaismā studenti ar lielu meistarību lasīja dzejoļus gan latviešu, gan krievu valodās, kurus, kā pastāstīja pēc uzstāšanās režisors, viņi sacerēja paši. Tāds bija viņu studijas uzdevums. Dzejoļu tēmas bija ļoti filozofiskas, bet bija saprotams gan maziem, gan lieliem. Mūs iepriecināja dzejoļi par dzīvi, par cilvēku attiecībām, par vientulību, par to, kādi mēs esam – cilvēki. Neparastā izpildījumā skanēja dziesma par mīlestību. Studenti parādīja, kā var „strādāt” ar savu ķermeņi, ar mīmiku, ar žestiem. Katrs skatītājs varēja pārliecināties, ka visiem tiek dota iespēja, tikai tā jāizmanto.
To laiku, kuru mēs pavadījām kopā ar Teātra mākslas studentiem, nevar aizmirst. Šis pasākums var diezgan daudz palīdzēt izglītojamajiem un skolotājiem, gatavojoties Ilūkstes novada izteiksmīgas runas konkursam. Cerēsim, ka tikšanās ar Teātra mākslas studentiem nebūs pēdējā!

Ilūkstes Sadraudzības krievu valodas un literatūras skolotāja Irina Malāne