Pasaules Sniega diena Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā


Sniegpārslas kā pieneņpūkas,
Gaisā jautru deju griež.
Bērnu acīs prieka dzirkstis,
Ziemas priekus izbaudot.

Pasaules Sniega diena Latvijā tiek rīkota par godu Pasaules Sniega dienai, un tiek rīkota ar mērķi pievērst bērnu un jauniešu uzmanību ziemas sporta veidiem un aktivitātēm uz sniega.

            Pasaules Sniega dienas moto ir „Vediet bērnus uz sniega!”

Arī Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas skolēni piedalījās Sniega dienas rīkotajās aktivitātēs – sporta sacensībās, aktivitātēs uz sniega, gāja rotaļās, pikojās, cēla sniegavīrus, vizinājās ar ragaviņām no kalna.

1. – 6. kl. skolēni piedalījās zīmējumu konkursā „Bērni uz sniega”. Labākie skolēnu darbiņi tika izvirzīti uz novadu (G. L. Hukere 5. kl., V. Lapa.4. kl., A. Butkis 4. kl., D. Krapāns 3. kl., K. Timšāne 3. kl., K. Baltmane 2. kl., A. Kačanova 2. kl., E. Matveka 2. kl., R. Lizaks 1. kl., skolotājas-konsultantes I. Galvāne, I. Vuškāne, L. Kūliņa).
7.9. kl. skolēni piedalījās domrakstu konkursā „ Bērni uz sniega”  (Daniela Toloka 7. kl., Kaspars Vabolis 7. kl., Melisa Krasovska 8. kl., Annemarija Jelinska 9. kl., skolotāja – konsultante Z. Ķedere)

Skolas direktore A. Kudiņa pasniedza skolēniem novada sagatavotās dāvanas - atstarotājus. Savukārt no Latvijas Slēpošanas Savienības izglītojamie saņēma apliecinājumus un jaukas pārsteiguma balvas – karodziņus un nozīmītes, bet skolai uzdāvināja skaistu vāzi.

Lai sniegota un priekiem bagāta katra ziemas diena!