Ciemošanās NMP dienestā Rīgā


Atsaucoties uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta uzaicinājumu, 13. janvārī Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 1. klases skolēni, skolotāja I. Galvāne un māmiņas Inga Lapeško, Jevgēnija Artjuševska devās uz Rīgu, Laktas ielā 8, kur darbojas NMP dienests.
Mūs laipni sagaidīja Komunikācijas nodaļas speciāliste Inga Vītola. Ciemošanās laikā skolēni tika pacienāti ar siltu tēju un cepumiņiem, kas pēc garā, nogurdinošā brauciena, pa ļoti apledojušo ceļu, sasildīja, uzmundrināja un ļāva ar interesi ielūkoties ātrās palīdzības vēsturē un uzzināt, kā strādā NMP dienesta mediķi šodien. Ļoti aizraujoši bija aplūkot ātrās palīdzības auto, iepazīties ar tajā ievietoto aprīkojumu un uzzināt kā mediķi glābj cilvēku dzīvības.
        Bija iespēja apmeklēt „113” zvanu centru un uzzināt, kā zvans kļūst par izsaukumu, redzēt datora monitora kā konkrētajā brīdī strādā ātrās palīdzības mediķi, glābjot cilvēka dzīvību.
     Neskatoties uz lielo nogurumu, bērni bija patiesi priecīgi par šo ceļojumu un iespaidiem, kurus ieguva ciemošanās laikā.
Lielu paldies sakām Ilūkstes novadam par nodrošināto transportu un iespēju aizbraukt uz NMP dienestu Rīgā.

1. klases audzinātāja I. Galvāne