Audzinām skolēniem valstiskās piederības apzināšanos un popularizējam latviešu valodu


2014.gada nogalē klajā nācis skolēnu radošo darbu krājums „Dzimtas stāsti. Ar saknēm Latvijā”, kurā apkopoti konkursa labāko literāro darbu fragmenti un zīmējumi. Tas iepazīstina ar skolēnu domrakstu, eseju, interviju, stāstu un tēlojumu fragmentiem, kuros atspoguļoti plaši un daudzveidīgi jautājumi-dzimtas pirmsākumi, tās attīstība un sazarošanās, tradīcijas, kas saistītas ar Latvijas kultūras mantojumu un tautas vēsturiskajām likteņgaitām.


Radošo darbu konkursā piedalījās arī Ilūkstes Sadraudzības skolēni: Marija Petrovska (5.kl.),Gabriela Lidija Hukere ( 5.kl.), Agnese Gaudze (4.kl.), Evelīna Rusecka (4.kl.), Mikus Gustavs Kūliņš (3.kl.) un skolēnus pamudināja piedalīties skolotājas Ineta Galvāne, Benita Malaja un Līga Kūliņa.
Pateicībā par Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas skolēnu rosināšanu dalībai konkursā, tā sekmējot dzimtas vēstures, Latvijas kultūras mantojuma un tautas vēsturisko likteņgaitu izzināšanu, valstiskās piederības apzināšanos un popularizējot latviešu valodu un par līdzdalību krājuma tapšanā gan skolotāji, gan skolēni saņēma pateicības un grāmatas „Dzimtas stāsti. Ar saknēm Latvijā” autoreksemplāru.