Ziemassvētku brīnums

Ziemassvētku brīnumu gaidot 18.decembrī Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 5.- 8.klašu skolēni ļāva noticēt kaut kam īpašam, ko mēs saucam par brīnumu.
Skolas direktore A. Kudiņa apbalvoja skolēnus par sasniegumiem mācībās. Pēc direktores uzrunas klases rādīja priekšnesumus, kā viņi sagaida savu Ziemassvētku brīnumu.
Klātesošajiem bija iespēja pārbaudīt zināšanas par Ziemassvētku ticējumiem. Skolēniem par pārsteigumu bija ieradies Salatētis ar lielu dāvanu maisu.
9.-12. klasēm notika Ziemassvētku pasākums - konkurss "Svētku noskaņās". Pasākuma žūrijas un skatītāju klātbūtnē klašu komandu dalībnieki demonstrēja zināšanas par Ziemassvētku tradīcijām, apliecināja izdomas un humora prasmes, atpazina Ziemassvētku melodijas un populārās mūzikas ierakstu fragmentus, piedalījās sadarbības spēlē "Aliass'', kolektīvi dekorēja piparkūku sirdi un izdomāja asprātīgus komentārus. Kopīgi sagaidīja Salatēti, īsu brīdi atgriežoties bērnības romantikas pasaulē.
Īpašu prieku Salatētim un klātesošajiem sagādāja klašu savdabīgie mājas darbi: izteiksmīgās dzejoļu deklamācijas, ģitāras spēle, dziesma par Ziemassvētku eglīti, kā arī oriģinālā deja 12. klases izpildījumā.
Saņēmuši nopelnītās dāvanas no Salatēta, klašu komandu dalībnieki vienojās kopīgā dziesmā - rotaļā "Ja tu zini, ja tu vari - dari tā!''
Pasākuma nobeigumā žūrija izvērtēja klašu veikumu un atzina, ka uzvarējusi ir draudzība, humora sajūta un vēlme sadarboties, tāpēc klašu komandām tika pasniegtas pateicības.
Lai VISIEM svētīgi, sirsnīgi un gaiši šie Ziemassvētki,
un lai veiksmīgs un bagāts
Jaunais 2015. gads!!!