Starptautiskais radošo darbu izstādes – konkurss „Zelta rudens”



Šī gada rudenī Lietuvā Obeliai ģimnāzijā, norisinājās starptautiskais radošo darbu izstādes konkurss „Zelta rudens”, kurā piedalījās skolēni no Latvijas, Lietuvas un Polijas skolām. Finālā bija pārstāvēti 44 darbi no Polijas, 28 no Lietuvas un 16 darbi no Latvijas. Darbus vērtēja žūrija - Lietuvā atzīti un pazīstami mākslinieki. Viņi bija tie, kas izvēlējās labākos no labākajiem. Konkursa noslēguma pasākums notika Obeliai Vēstures muzejā.


Obeliai sākumskolas skolotāja Ina Bieliunene uzaicināja Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas un Subates pamatskolas skolas sākumskolēnus piedalīties starptautiskā radošo darbu izstādē - konkursā no dabas materiāliem „Zelta rudens”. Darbs ritēja nopietni, bērni čakli strādāja – vāca un kaltēja rudens lapas, lasīja kastaņus un zīles. Iesaistījas arī skolēnu vecāki,kas palīdzēja ar idejām un praktiskiem padomiem. Notika atlase un komisija no Lietuvas izvirzīja 3 labākos darbus no Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas Radošo darbu autori bija 2. klases skolēni K. Baltmane, T. Toloks un E.Truskovskis, kuri tika uzaicināti uz noslēguma pasākumu Obeliai muzejā. Labāko darbu autori saņēma balvas un diplomus, bet skolotājas saņēma apliecības par aktīvu iesaistīšanos starptautisko projektu norisē.

Noslēguma pasākumu neaizmirstamu padarīja Obeliai sākumskolēnu koncerts un brīnišķīgā ekskursija pa muzeju mākslinieces Loretas Urbanienes pavadībā, kurā varēja aplūkot etnogrāfiskas lietas, tekstila izstrādājumus, kā arī naudas kolekciju.

Novērtējama ir skolotāju atsaucība un ieguldītais darbs, kurš motivē skolēnus piedalīties dažāda veida konkursos un projektos. Skolēni gūst ne tikai jaunu pieredzi un attīsta jaunas prasmes, bet arī iepazīst un izzina valstu kultūru un sabiedrisko dzīvi. Skolēniem ir iespēja darboties un iepazīt jaunu vidi, redzēt pasauli un izprast patiesās vērtības.

Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas skolēniem :A.Vasiļjevai, E.Ruseckai, G.Hukerei, V.Stepānei, G.Stepānam, A.Kačanovai un skolotājām I.Galvānei un L.Kūliņai liels paldies par piedalīšanos starptautiska mēroga konkursā „Zelta rudens” Paldies K.Baltmanes vecākiem, kas aktīvi līdzdarbojās un palīdzēja skolēniem nokļūt noslēguma pasakumā.