Adventes laiks ...



Adventes laiks ir saistīts ar diviem atslēgas vārdiem: atnākšana un gaidīšana.

Klusā Advente sākas pirmajā Adventes svētdienā. Tā ilgst četras nedēļas un  noslēdzas Ziemassvētku vakarā. Šis laiks saistās ar svētku noskaņu, Adventes svecēm un Ziemassvētku dziesmām.


Ar Adventi sākas Ziemassvētku gaidīšana. Mēs rotājam māju, gatavojam tradicionālus ēdienus, aicinām draugus uz Ziemassvētkiem vai arī svinam ģimenes lokā. Pēdējā Adventes nedēļā baznīcās pulcējas cilvēki, lai klausītos un dziedātu skaistākās Ziemassvētku melodijas.

Klāt ir Adventes laiks, kad mēs visizteiktāk izjūtam ilgas pēc miera, harmonijas un saticības. Itin visā mēs cenšamies atrast līdzsvaru: gan savā ikdienā, gan ģimenē.

Sadraudzības vidusskolā īpašu noskaņu pirmajā Adventes svētdienā piešķīra neklātienes skolēni, kuri bija atnesuši pašdarinātus Adventes vainagus, kuri lieliski iederējās skolas telpās. Šī nebija parasta mācību diena, jo katrs no mums izjūt Adventes laika noskaņu.

Adventes jeb Gaidību laiks liek mums aizdomāties par to, kas mums rūp visvairāk un šis ir laiks, kad ir jāiemācās piedot sev un citiem.

Lai saticīgs un mierpilns šis laiks ir katram no mums!



12.L klases izglītojamie: no kreisās puses – Simona Kirgetova (adventes vainaga īpašniece), Leonīds Lielmežs, Jekaterina Kostjuka, Ēvalds Kalniņš kopā ar klases audzinātāju V.Fjodorovu.



11.L klases izglītojamie: no kreisās puses – Sintija Veinberga, Anna Trafimova, Ērika Možeiko kopā ar vēstures skolotāju J.Bucenieci.