Konference „Pozitīva komunikācija skolā un internetā”



25.04.2014. Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas un Ilūkstes 1.vidusskolas Izglītojamo pašpārvalžu pārstāvji piedalījās konferencē „Pozitīva komunikācija skolā un internetā”, kuru organizēja Valsts bērnu tiesību un aizsardzības inspekcija, Rīgā, augstskolā „Turība”. (bilde ar mūsu meitenēm auditorijā)

     Konferences atklāšanas uzrunu teica Labklājības ministrs Uldis Augulis, kurš uzsvēra,  ka šodien jaunatne vairāk laika velta  interneta draudzībai, nekā komunicē klātienē ar vienaudžiem, un arī daudz dažādas informācijas iegūst no interneta. Konferences darba kartībā bija ietvertas tēmas, kas ir aktuālas mūsdienu jaunatnei, bērniem, vecākiem un arī skolotājiem un drošu internetu.
     Savu skatījumu kā tēvs un dēls sniedza prezentāciju Kārlis un Krišs Kupruks „Kā izdzīvot interneta pasaulē”. Tika stāstīts, ka liela loma ir vecākiem un arī skolotājiem gadījumos, kad bērns tiek pazemots internetā, nevajag to noklusēt, bet uzklausīt, reāli novērtēt situāciju un padomāt, kā rīkoties turpmāk. (bilde ar tēvu un dēlu pie tāfeles ar uzrakstu Pazemošana).
     Konferences noslēgumā tika prezentēti darbi, kurus veica skolēnu darba grupas. Bija prezentācijas ar datora palīdzību un ar uzskates materiāliem – plakātiem. (bilde kur redzami skolēni ar plakātiem).
    Kopumā konference bija interesanta un deva daudz vērtīgas informācijas par drošu interneta lietošanu, komunikāciju un iespējamiem riskiem. Vērts padomāt, ko raksti internetā, kādas bildes liec „draugu” vietnē, cik tas ir droši un kādas sekas tam var būt, jo to skatās un lasa ļoti, ļoti daudz cilvēku. Interneta tīklā visa ierakstītā informācija paliek vairākus gadu desmitus un svešām personām ir iespēja izmantot to savtīgos nolūkos.