Skolotāju dienas svinības Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



Šogad rudens ir savdabīgs savā daudzveidībā, kontrastu demonstrējumā, dažādu bagātību klāstā un nemitīgā vēlmē ietekmēt cilvēku izjūtas un noskaņas, kas īpaši atspoguļojās arī Skolotāju dienai veltītajā priekšnesumu virknē.

Šai dienai īpaši bija gatavojusies katra klase, tāpēc skolotājiem veltītajā koncertā, kuru vadīja 12. klases skolnieki Elīna Galvāne un Mihails Tumarevičs, rudenīgi un gaumīgi noformētajā Lielajā zālē skanēja gan skolēnu veltījumi skolotājiem dzejā, gan kvalitatīvi izpildītās dziesmas, izspēlētas ainiņas no skolas dzīves, gan mazo un lielo dejotāju ritmiskās dejas un dejas – rotaļas kopā ar skolotājiem. Kā pateicība skolotājiem par ieinteresētību, sirdssiltumu, sniegtajām zināšanām katra skolotāja rokās gūlās skolēnu sarūpētie rudens ziedi savā neatkārtojamajā daudzkrāsainībā.
Tālāk sekoja stundas, kuras vadīja jaunie skolotāji no 11. klases, bet skolotāji - profesionāļi devās uz svinīgi saposto Aktu zāli, lai turpinātu uzklausīt uzmundrinājuma vārdus un saņemtu īpašas apsveikuma atklātnes no skolēnu pašpārvaldes, kā arī sarūpētos pārsteigumus no 12. klases skolēniem, kuri bija izveidojuši plakātu ar skolotāju bērnības fotogrāfijām, liekot atpazīt vienam otru, kā arī aptaujājuši dažādu klašu skolēnus, lai noteiktu, kāda krāsa un kāpēc simboliski raksturo katru skolotāju, pasniedzot arī ziedus un estētiski noformētu apsveikuma kartiņu.
Svētku svinību neformālā daļa turpinājās skolas kafejnīcā, cienājoties ar rudens veltēm, garšīgo torti, skolas padomes sarūpētajiem nasķiem, kā arī priecājoties par Irinas Pučkas un viņas audžubērnu  sarūpēto un izsmalcināti noformēto augļu grozu.
Skolas direktore Alita Kudiņa izteica sirsnīgus pateicības vārdus visu klašu audzinātājiem, dir. vietn. ārpusklases darbā Līgai Kūliņai, bet īpaši 12. klases skolēniem un audzinātājai Veslavai Linčikai par pārsteigumu pilno svētku norisi.

Skolotāja Zinaīda Ķedere