Mūsu panākumi 12.atklātajā mājturības un tehnoloģiju olimpiādē „Gadalaiki – rudens”



Šī gada 13. aprīlī LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē notika 12. atklātā mājturības un tehnoloģiju olimpiāde „Gadalaiki – rudens” 6. - 9. klašu skolniecēm.
Olimpiāde notika 2 kārtās. 1. kārtā skolniecēm bija jāfotografē rudens motīvi, vienu vai vairākus no tiem bija nepieciešams izmantot kā ierosmes avotu skiču izveidei getrām, pulsa sildītājiem (maučiem), puscimdiem (6.-7. klase) un zeķēm, puscimdiem vai cimdiem (8. - 9. klase). Vienu no skicēm jārealizē praktiski, izmantojot jebkuras tekstiltehnikas un tekstilmateriālus.
Kopumā uz Rīgu bija nosūtīti 238 skolēnu darbi no visas Latvijas, uz olimpiādes 2. kārtu uzaicināti 130 skolēni, tajā skaitā Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 9. klases skolniece Zlata Bjalkovska .
Olimpiādes 2. kārtā uzaicinātie dalībnieki klātienē patstāvīgi veica radošu praktisku darbu atbilstoši nosacījumiem.
Rezultāti ir iepriecinoši, jo visas skolnieces ieguva Pateicības par piedalīšanos olimpiādes 1. un 2. kārtā un dāvaniņas, bet Zlata Bjalkovska par praktisko darbu ieguva augsto 3. pakāpi un saņēma vērtīgu dāvanu! Apsveicam Zlatu!
Kamēr meitenes izpildīja radošo uzdevumu, skolotājas varēja iepazīties ar 4. atklātās mājsaimniecības olimpiādes „Iedvesmojies no sava meistara!” dalībnieku pētījumu un radošajiem praktiskajiem darbiem, apmeklēt izstādi, pastrādāt dažādās radošās darbnīcās.
Paldies meitenēm un skolotājām par ieguldīto darbu un laiku!
 
Mājturības un tehnoloģiju skolotāju
MA vadītāja Veslava Linčika