Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas Izglītojamās pašpārvaldes dalībnieki piedalījās VBTAI konferencē "Skola un internets - vieta cieņai un sapratnei"

29. aprīlī Rīgā notika ikgadējā Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas organizētā konference "Skola un internets - vieta cieņai un sapratnei". Uz konferenci devās Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas jaunieši- Gabriella Jonkute, Jūlija Andrienko.
Konferenci atklāja labklājības ministrs Jānis Reirs un VBTAI priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa. Net-Safe Latvia Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska vēstīja par bērnu un jauniešu aktivitātēm internetā "Tavas aktivitātes internetā - ko tās pasaka par tevi?" un uzsvēra, ka ļoti jādomā par to, kādas fotogrāfijas mēs liekam internetā un kādus komentārus mēs rakstām, jo tas ļoti atsaucas uz mūsu turpmāko dzīvi un karjeru. Viss, ko mēs ieliekam internetā, nekur bez pēdām nepazūd pat tad, ja mēs to izdzēšam. Artūrs Mednis informēja klātesošos konferences dalībniekus par interneta drošību un izaicinājumiem, uzverot, ka jābūt ļoti prātīgiem un gudriem un vienmēr jāpadomā, ko mēs par sevi stāstām un ko rādām publiskā telpā. Videoblogere Evelīna stāstīja par savu virtuālo tēlu un tā ietekmi, komunicējot un veidojot attiecības reālajā dzīvē.
Skolēniem tika dota iespēja darboties grupās, kurās tika spriests par ikviena atbildību, sastopoties ar vardarbību klātienē un virtuālajā vidē. Skolotāji klausījās Ivetas Grāvītes lekciju par cieņpilnas vides veidošanu skolā.
Konference bija ļoti saturīga un interesanta un raisīja vielu pārdomām.
Skolas prezidente Gabriella Jonkute