Draudzība ar Obeliai ģimnāziju turpinās



Jau vairākus gadus mūsu skola draudzējas ar skolu no Lietuvas pilsētas Obeliai. Pagājušajā gadā 10. klases skolēni bija atbraukuši ciemos pie mums Meteņu svētkos. Savukārt šogad aicināja mūsus skolas skolēnus iepazīties ar Obeliai ģimnāziju un pilsētas apkārtni.

Mūs sagaidīja ļoti silti. Tikšanās sākumā mēs iepazināmies, padzērām tēju un devāmies apskatīt skolu. Vēlāk tika piedāvāta iespēja doties ekskursijā pa pilsētiņu. Pirmais apskates objekts bija eļļas rūpnīca, kurā mums skaidri izstāstīja katru pārstrādes posmu. Ekskursijas noslēgumā mums uzdāvināja arī eļļas pudeli.  Vēlāk mēs devāmies pie milzīgām dzirnavām, kuras nesen tika atjaunotas un tagad tur izveidota kafejnīca. Nākamais objekts bija Novadpētniecības muzejs, kuru arī nesen izveidoja. Tur varēja apskatīt dažādu valstu naudu, ieročus, karavīru uzvalkus, gleznas un daudz ko citu saistītu ar kara sākuma periodu. Obeliai ģimnāzijas skolēni cienāja mūs ar viņu valsts nacionālo ēdienu – cepelīniem, bet mēs arī sagatavojām viņiem savu nacionālo ēdienu – speķa rausīšus.
Tagad mēs ceram uz sadarbību arī nākošajā gadā un laipni gaidīsim Obeliai ģimnāzijas skolēnus mūsu skolā, mūsu novadā!  Esam pateicīgi par  gūtajām zināšanam, jauniem iespaidiem, dāvāto cienastu  un jauki pavadīto laiku kopā! Paldies vecākiem…..par sagādāto transportu braucienam uz Lietuvu.
 
9.klases skolniece: Anastasija Mašņuka