Sociālo zinību stunda kā vadošais karjeras izglītības elements



29. martā Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā sociālo zinību stundu 9. klasei novadīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa kārtības policijas Sēlijas nodaļas inspektores: Inesa Kiseļova un Vija Mihailova. Stundas tēma bija POLICIJA.

Policijas darbinieces ļoti saprotamā un atraktīvā veidā, izmantojot “PowerPoint” prezentāciju, pastāstīja par Valsts policijas uzdevumiem, struktūrvienībām, amatiem un policijas darbinieku tiesībām un pienākumiem. Izskaidroja atšķirības starp Valsts policiju un pašvaldības policiju. Uzskatāmi parādīja policijas speclīdzekļus.
Inspektores deva noderīgus padomus, kā rīkoties dažādās dzīves situācijās, piemēram, ja tevi aiztur policija. Mudināja turpināt mācības vidusskolā un, iespējams, iestāties Valsts policijas koledžā. Vairāki skolēni, arī es, noklausoties lekciju, aizdomājos par iestāšanos Valsts policijas koledžā un par to, kāda ir policistiem interesanta, sabiedrībai svarīga un sarežģīta profesija. Interesanti bija uzzināt arī par policijas darbinieku ikdienas dzīvi, darbadienas ritumu, mācībām, fiziskās sagatavotības kritērijiem.
Turklāt, policistes atgādināja par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un pat uzdāvināja atstarojošās vestes.
Paldies skolotājai V. Linčikai un klases audzinātājai N. Besprozvannajai par šīs neparastās un atraktīvās stundas organizāciju. Paldies arī policijas darbiniekiem par interesantu lekciju un mudināšanu iestāties Valsts policijas koledžā.

9. klases skolniece Melisa Krasovska