Piedalāmies atceres pasākumā ” Barikādēm-25!”



22. janvārī Ilūkstes Bērnu un jauniešu centrā notika atceres pasākums, kurš tika veltīts 1991. gada janvāra barikāžu 25. gadadienai. Tas pulcēja pārstāvjus no dažādām novada darbības jomām ar domes priekšsēdētāju Stefanu Rāznu priekšgalā, lai dalītos atmiņās un apliecinātu Ilūkstes novada cilvēku piedalīšanos barikāžu notikumos.

Ilūkstes Sadraudzības vidusskolu pārstāvēja 7. klases izglītojamie kopā ar vēstures skolotāju Judīti Bucenieci un latviešu valodas un literatūras skolotāju Zinaīdu Ķederi, kura, tajā laikā būdama Tautas Frontes  aktīva dalībniece Višķu lauksaimniecības tehnikumā, piedalījās  13.janvāra manifestācijā Daugavmalā un pēc tam kopā ar citiem tautfrontiešiem palīdzēja noorganizēt 3 tehnikuma izglītojamo un pedagogu grupas braucienam uz barikādēm Rīgā.
Savā stāstījumā skolotāja uzsvēra, ka               
“Atmiņa ir kā avots,
Kurā var smelt un smelt –
Smelt spēku dienām un nedienām,
Prieka brīžiem un skumjām.
Atmiņa ir kā ugunskurs,
Kas sasilda salā un sniegā,
Kas pulcē apkārt un priecina
Tos, kuriem Tēvzeme svēta.’’

Savukārt pasākuma nobeigumā 7. klases izglītojamās: Alīna  Vasiļjeva, Linda Jegorova, Laura Gaidele, Zane Tumareviča un Jevģēnija Boiko dzejas montāžas veidā apliecināja, cik svarīgi ir izzināt mūsu novada un visas Latvijas iedzīvotāju vienotības apliecinājuma lappuses, kā arī apzināties katra ciešo saikni ar Latviju mūsdienās, izjūtot mīlestību un atbildību tās priekšā.
 
Vēstures skolotāja: Judīte Buceniece