No 2.novembra līdz
6.novembrim mūsu skolā bija lieliska ķirbju izstāde "Interesantais ķirbis
- 2015", kurā bija iespēja aplūkot dažādus ķirbjus, to formas.
Vai Jūs zināt, ka ķirbji
ir lielākās ogas pasaulē. Tiem mēdz būt daudzveidīgas formas un dažādas garšas.
Latvijā ķirbji ir ļoti populāri ne tikai audzētāju entuziastu vidū, bet arī
vairums piemājas dārzos. Ķirbji uz Eiropu atceļojuši no Ziemeļamerikas,
iespējams, Latvijā tie nokļuvuši ar vācu muižniecības palīdzību
17.-18.gadsimtā, par ko liecina arī tas, ka vārds "ķirbis" latviešu
valodā ir ļoti līdzīgs vācu "der Kürbis".
Kāpēc ķirbji kļuvuši
tik pieprasīti? Milzu ogās ir daudz A, B, C un E vitamīna, tās satur daudz augu
eļļas un ir ļoti veselīgas. Pateicoties ķirbju biezajai mizai, sausā un vēsā
vietā tos var uzglabāt pat vairākus mēnešus, lai ēstu svaigus, spiestu sulās,
konservētu un izmantotu silto ēdienu pagatavošanā.