Iesvētības 5. klases skolēniem



Pēc rudens brīvdienām 5. klasi gaidīja pārbaudes nedēļa-iesvētības no 3. novembra līdz 6. novembrim. Nedēļa izvērtās spraiga un interesanta. Otrdiena – Čību diena, izrādās, tuvojas ziema, savukārt trešdien uz skolu piektklasniekus pavadīja bērnības atmiņas un mīļākā rotaļlieta. Pamatskolā nopietna lieta un par frizūru jārūpējas, tāpēc ceturtdiena –  “Mati ceļas stāvus”. Piektdiena – Nezinīša diena, jāatbild uz āķīgiem jautājumiem, līdzi jāņem mīļākā grāmata un kopā ar klases audzinātāju Valdu Namiņu jāiztur pēdējie pārbaudījumi.

Izrādās, ka 5. klases skolēniem ir plašs interešu loks, rokās ir, sākot  no enciklopēdijām, fantastikas, Grega dienasgrāmatas līdz populārās Kollijmeitenes Lūsijas ceļojumiem, neizpaliek arī Margaritas Stārastes grāmatiņas. Sākoties Nezinīša stundai visi bija nopietni un satraukti. Nevar zināt, kas 7. klases ekspertiem padomā… Laiks aizrit nemanot, jāatbild uz interesantiem jautājumiem, jāveic praktiski uzdevumi, jāsagatavo veselīgas brokastis, tuvojas valsts svētki un bez galda dekora neiztikt. Audzinātāja mēģina vienā vārdā raksturot savus skolēnus.

Bargie eksperti secināja, ka 5. klases skolēnus ir jāuzņem pamatskolā, satrauktie skolēni saņem balvas un apsveikumus no 7. klases skolēniem. Mācīties pamatskolā nav joka lieta, padoms būs vajadzīgs gan no vecākiem, gan atbalsts no audzinātājas, skolotājiem un klasesbiedriem. Tāpēc noderēs musketieru devīze “Viens par visiem un visi par vienu!”

7. klases eksperti