Dzīve Latgalē kā globālās izglītības mācību grāmata



„Ilūkstes novads un Ilūkstes Sadraudzības vidusskola- ... vieta, kur sajust vissīkākās multikulturālās sabiedrības „garšas” nianses, izgaršot līdz sirds dziļumiem to dažādību, ko piedāvā mūsu novada iedzīvotāju dzīves stāsti.” 
Tieši šis Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas skolotājas Natālijas Besprozvannajas fotostāsta – pārsprieduma citāts uzrunāja konkursa “LATGALE par ilgtspējīgu izglītību un globālo attīstību!” neatkarīgo žūriju.

Tieši 2015.gada 20. novembrī ,Daugavpils Universitātes 115. auditorijā notika konkursa dalībnieku un uzvarētāju godināšanas pasākums. Konkursā tika iesniegti 29 darbi no visa Latgales reģiona, 8 uzvarētāju godā ir bijis arī skolotājas N.Besprozvannajas fotostāsts. Darbs tika atzinīgi novērtēts un apbalvots ar laureāta Atzinības rakstu ( kā arī balvā tika pasniegts Latvijā ražots sēžampufs). Konkursu un pasākumu rīkoja Izglītības iniciatīvu centrs, ar mērķi apkopot Latgales labās prakses piemērus ilgtspējīgas izglītības un globālās attīstības kontekstā.
Pasākumā piedalījās, novērtējuma vārdus teica un  balvas dalībniekiem un uzvarētājiem pasniedza Eiropas gada attīstībai vēstnieks Hosams Abu Meri ( 12.Saeimas deputāts, ārsts, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Mazākumtautības konsultatīvās komitejas padomes loceklis).
Skolotāju pasākumā atbalstīja un pozitīvo pieredzi guva 9.klases skolnieces Anastasija Mašņuka un  Zlata Bjalkovska.

Direktora vietniece ārpusklases darbā
 Līga Kūliņa