Ieskandinājām XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus!



25.maijā, pavasarīgi saulainā pēcpusdienā Ilūkstes brīvdabas estrāde pulcēja Ilūkstes novada izglītības iestāžu koru un deju kolektīvus, to vadītājus, iestāžu vadītājus, pilsētas domes vadību ar domes priekšsēdētāju Stefanu Rāznu un izpilddirektori Līgu Bukovsku priekšgalā, deputātiem, Izglītības kultūras un sporta nodaļas speciālistus  un lielu pulku skatītāju uz XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertu „ Ar gailīti Rīgā braucu”, kas sasaucās ar lielo svētku saturisko ietvaru – BURT(u) BURVĪBA, kā arī apliecināja galveno svētku saukli „Pats skani, līdzi skani!”

Burtu burvība un skolu kolektīvu gatavība svētkiem atklājās jau svētku gājienā laikā. To apliecināja gājiena dalībnieku vārda pirmie burtiņi, kas, mirdzot spožajos saules staros, veidoja fantastisku vizuālo noformējumu.
Burtu burvība, pasaules daudzkrāsainība un noslēpumainība caurvijās gan skatuves un estrādes noformējumā, gan svētku koncerta norises laikā. Pirms koncerta visus uzmundrināja un iedvesmoja Līgas Bukovskas svētku uzruna, kurā izskanēja lepnums par skolu koru, deju kolektīvu kuplo skaitu, kuri piedalīsies ne tikai novada, bet arī XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.
Dejotāju raitais solis, krāšnie tautas tērpi, dziedātāju skanīgās balsis gandrīz divu stundu garumā priecēja visus klātesošos.
Savukārt koncerta vadītājas, Sadraudzības vidusskolas skolotājas Benita Malaja un Inese Vuškāne, iejutās burtu feju tēlos.
Svētku dalībniekiem bija lieliska iespēja piedalīties arī sporta aktivitātēs, radošajās darbnīcās, baudīt Bebrenes vispārizglītojošās  un profesionālās vidusskolas audzēkņu sagatavotos našķus, kā arī Sadraudzības vidusskolas pavāres Annas Gricānes gatavoto gardo biezputru.
Galvenā svētku vadmotīva „Ar gailīti Rīgā braucu” atšifrēšana un gaiļa dziesma koncerta noslēgumā apliecināja, ka kopumā redzētais, dzirdētais un piedzīvotais radīja neatkārtojamu svētku, prieka un gandarījuma sajūtu.
Par lielo ieguldījumu, gatavojot un organizējot novada skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, kā arī kolektīvu gatavību piedalīties XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, izskanēja pateicības no Izglītības kultūras un sporta nodaļas vadītājas p. i. Līgas Baltrukevičas, Bērnu un jauniešu centra vadītājas Vandas Rimšas.
Īpašs paldies Ilūkstes novada domei, Izglītības kultūras un sporta nodaļas speciālistiem Līgai Baltrukevičai, Sanitai Plonei, Sadraudzības vidusskolas direktorei Alitei Kudiņai, direktora vietniecei ārpusklases darbā Līgai Kūliņai, skolotājām Benitai Malajai, Inesei Vuškānei un visam skolas kolektīvam par ieguldīto darbu svētku koordinēšanā, scenārija un vizuālā noformējuma veidošanā un svētku norisē, kā arī visu izglītības iestāžu un kolektīvu vadītājiem, Bērnu un jauniešu centra vadītājai Vandai Rimšai, Mūzikas un mākslas skolas direktorei Ilonai Ružai- Linartei, kultūras centra direktoram Andim Ķīsim par sadarbību svētku organizēšanas un norises laikā!