Andersena pasaku brīnumzeme


2015. gada 23. aprīlī 1. – 6.klašu izglītojamajiem notika pasākums, kas veltīts Andersena 210. gadu jubilejai. Skolēniem sagatavošanās periodā bija jāizlasa 10 pasakas, jāzīmē ilustrācijas un jāatbild uz viktorīnas jautājumiem.
Skolēnus sagaidīja pasaku varoņi – Ragana (skolas bibliotekāre Anna Vasiļjeva) un Feja (skolotāja Irina Malāne). Viņas iepazīstināja ar H. K. Andersena biogrāfiju. 2. klases izglītojamie: Katrina Baltmane, Evita Matveka, Timurs Toloks, Edmunds Truskovskis, Kristīna Timšane (3. kl.), Kristiāna Vilsone (3. kl.) inscenēja pasaku „Princese uz zirņa”. Skolēnu vecāki palīdzēja pasaku varoņiem skaisti apģērbties.
Pasākuma laikā skolēni atbildēja uz Raganas jautājumiem, minēja pasaku nosaukumus, papildināja pasaku fragmentus, atpazina, kuriem pasaku varoņiem piederēja mantas. Izglītojamie tika apbalvoti ar saldām balvām.
Pasākuma noslēgumā bija vēl viens uzdevums: atminēt no kurām pasakām ir vadītājas – Ragana un Feja. Skolēni tika apbalvoti ar diplomiem un pateicībām. 1. vietu ieguva Mikus Gustavs Kūliņš (3. kl.), 2. vietu – Linda Juško (6. kl.), 3. vietu – Oksana Vasiļjeva(6. kl.) . Pateicības saņēma: E. Lapeško (1. kl.), K. Tumarevičš (2. kl.), M. Miķelāns(2. kl.), V. Raubiško(2. kl.), E. Matveka(2. kl.), G. Stepāns(2. kl.), K. Baltmane (2. kl.), K. Mihailovska (3. kl.), A. Sudniks (4. kl.), Z. Tumareviča (6. kl.)
Skolēni bija aktīvi, ieinteresēti, gandarīti par piedalīšanos pasākumā. Apliecināja, ka ir čakli bibliotēkas apmeklētāji un pasaku lasītāji!
Pasākuma vadītājas: skolas bibliotekāre Anna Vasiļjeva,
krievu valodas skolotāja Irina Malāne