Putnu balle Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



20. novembrī Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā notika Biedrības „Latvijas tekstilmozaīka” tekstilmozaīkas ceļojošās izstādes „Putnu balle” eksponēšana. Konkursa mērķis bija popularizēt rokdarbu daudzveidību, radīt skolēniem iespēju radoši izpausties dažādās tekstilmozaīkas un rokdarbu tehnikās. Konkursa darbu izstāde tika eksponēta 2014. gada augustā festivāla „Latvijas tekstilmozaīka 2014” laikā, Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”, Rīgā.

Izsakām lielu PALDIES 9. klases skolniecei Annemarijai Jelinskai, kura piedalījās izsludinātajā konkursā, saņēma apliecinājumu par piedalīšanos izstādē Rīgā un iespēju pieteikties ceļojošās izstādes eksponēšanai mūsu skolas telpās un skolotājai V.Linčikai, kura iedvesmoja un palīdzēja savai skolniecei sagatavoties un piedalīties konkursā. Annemarija arī ļoti labi zīmē. Un par to mēs varējām pārliecināties, apskatot viņas brīnišķīgos zīmējumus.
Konkursā „Putnu balle” veiksmīgi piedalījās arī Bebrenes vidusskolas skolnieces Jolanta Daukšte, Laura Svarāne un Ieva Buceniece. Skolēnu darbi gadu ceļos pa Latvijas skolām, aprīlī tie tiks izstādīti Prāgā.
 Pasākuma dalībniekus sveica Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas direktore A. Kudiņa un Ilūkstes novada pašvaldības izglītības speciāliste S. Plone.
Mēs lepojamies ar to, ka starp labākajiem darbiem Latvijā ir arī mūsu novada skolēnu darbi! Pasākuma dalībniekiem bija iespēja darboties radošajā darbnīcā „Atstarotāju veidošana.” Tika izveidoti unikāli, neatkārtojami, izrotāti ar latviešu tautas rakstu zīmēm, kuri ir vajadzīgi ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam, lai pasargātu sevi un pārējos ceļu satiksmes dalībniekus.
Paldies skolēniem un skolotājiem par darbu, radošumu, izdomu un radītprieku!