Ekskursija pa Ilūkstes novada skaistākajām vietām



Šī gada 11. novembrī Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas konkursa “Gada labākās klases” uzvarētājas – devās pelnītā ekskursijā uz Bebreni un Dvietes senleju. Vispirms skolēni devās uz Bebrenes muižas pagrabu, kur viņus centās nobiedēt muižas spoks un sikspārnis. Neskatoties uz to, ka skolēnus bija pārņēmušas bailes par redzēto, viņi tomēr sadraudzējās ar muižas spoku un sikspārni un pat devās kopīgā rotaļā. Spoks un sikspārnis izrādīja savu mājvietu un pacienāja viņus ar karstu zāļu tēju un grauzdiņiem.

2. un 6. klases skolēniem līdzi devās arī viņu vecāki, kuri bija priecīgi par redzēto un piedzīvoto. Izejot no pagraba, skolēnus jau gaidīja kariete zirga pajūgā. Visi ne tikai no sirds izvizinājās pa skaisto muižas parku un tās apkārtni, bet arī pabaroja un samīļoja zirgus. Pēc jaukā brauciena visi devās uz Dvietes senleju, kurā paguva apskatīt ne vien muzeju ar dažādiem interesantiem eksponātiem, bet arī  apskatīt savvaļas zirgus un govis, kas ganījās pļavās. Arī muzejā bija iespēja baudīt tēju kā arī mieloties ar līdzi paņemtām gardām pusdienām. Mūs visus priecēja gan svētku noskaņojums, gan siltais laiks, gan ekskursijā redzētais. Mēs varam lepoties ar to, ka mūsu novadā  ir tik daudz skaistu vietu, kur doties un baudīt dabas skaistumu, kā arī dzirdēt un redzēt ko jaunu un elpu aizraujošu.
Savukārt skolēniem tā ir nopietna motivācija labi mācīties, būt aktīviem un sabiedriskiem. Lai arī turpmāk censtos iegūt Gada labākās klases titulu, kas pavērtu jaunas iespējas apceļot ne tikai novada, bet arī Latvijas skaistākās vietas.
2. un 6. klases audzinātājas Līga Kūliņa un Judīte Buceniece