Mācību ekskursija uz Krāslavu



Septembra noslēgumā 1.- 5. klašu skolēni, viņu vecāki un klases audzinātājas (Ineta Galvāne, Inese Vuškāne, Līga Kūliņa, Benita Malaja, Virgīnija Fjodorova) devās mācību ekskursijā uz Krāslavu. Pirmais pieturas punkts bija Robežniekos, kur skolēniem bija iespēja apskatīt gan Austrālijas strausus, gan kazas, trušus un alpakas, kā arī citus dzīvniekus, kuri atradās Mini zoodārzā „Akati”.

Pēc zoodārza apmeklējuma visi devās uz robežapsardzes nodaļu, kura atradās netālu no Dagdas. Robežapsardzes nodaļas vadītāja pastāstīja par ikdienu robežpunktā, un šī informācija ne tikai ieinteresēja skolēnus, bet arī paplašināja viņu redzesloku. Vēlāk skolēni tikās ar kinologu, kurš nodemonstrēja, kā pavada ikdienu ar savu dresēto mīluli. Suns veica dažādus uzdevumus, klausot sava saimnieka pavēlēm. Skolēni centās dresēt suni, bet saprata, ka viņš klausa tikai kinologa pavēlēm. Liels prieks bija par to, ka bija iespēja pavizināties ar kvadraciklu.
Pēc tam tikāmies ar podnieku Valdi, kurš parādīja, kā top vāze, un pastāstīja par savu aizraušanos ar podniecību, kas viņu ieinteresēja jau no 14 gadu vecuma. Podnieks ne vien ļāva apskatīt savu kolekciju, bet arī deva skolēniem dažus padomus, izmantojot savu dzīvē gūto pieredzi. Viņš mūs visus sasmīdināja ar savu interesanto humora izjūtu, kā arī iedvesmoja. Ja cilvēks mīl savu darbu, tad viņa acīs ir redzama degsme un podniekam tāda bija. Pēc sarunas ar podnieku, skolēniem bija iespēja no māla izgatavot katram savu svilpīti, tas nebija viegls darbs, bet arī ar centību un gribasspēku var panākt vēlamo rezultātu.
Katra ekskursija sniedz jaunu informāciju, prieku un sajūtas, kuras gribas piedzīvot vēl un vēl... Arī šī ekskursija uz Krāslavu Ilūkstes Sadraudzības sākumskolas skolēniem bija kārtējais piedzīvojums viņu ikdienā un nebūt ne pēdējais.