Labo darbu nedēļa



Kad esam laimīgi, tad vienmēr esam arī labestīgi, bet,
kad mēs esam labestīgi, mēs ne vienmēr esam arī laimīgi.
                                                                                                   /Vailds/

No 13. – 19.10.2014. Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas Izglītojamo pašpārvalde organizēja  „Labo darbu nedēļu”, kuras laikā skolēniem tika piedāvāts iesaistīties dažādās labdarības akcijās, ar mērķi savest kārtībā skolas biedru mācību grāmatas, organizēt rīta vingrošanu, daudzveidot un padarīt interesantāku pagarinātās dienas  grupas un internāta skolēnu laika kavēšanu ar dažādām galda spēlēm, dāvāt pozitīvas emocijas cilvēkiem, kuru ikdiena ir vienveidīga, palīdzēt dzīvniekiem patversmē un apzaļumot savas skolas gaiteņus un kabinetus.

              Sena patiesība vēsta, ka smiekli esot zāles pret visām kaitēm, tomēr tā tikai daļēji ir patiesība. Ir nopietnas slimības, kuru izārstēšanai gan vajadzīgi gudri un iejūtīgi ārsti, gan jāliek lietā moderni medikamenti un procedūras. Tomēr arī tad vienmēr palīdzēs smaids, optimisms un cerība.  Tādos brīžos spēj palīdzēt “Dr. Klauns” – sabiedriska labdarības organizācija, kuras pārstāvji dodas uz slimnīcām. Jau 9. septembrī visā Latvijā sākās labdarības akcija ar mērķi savākt nepieciešamos līdzekļus projekta “Dr. Klauns” atbalstam. Mūsu skolas 2. klases skolēni nolēma iesaistīties Dr. Klauna projekta akcijā „Smiekli ārstē”, lai iepriecinātu bērnus, kas ārstējas slimnīcās!
Savukārt visas „Labo darbu” nedēļas laikā katrai klasei bija uzdevums izveidot prezentāciju ar skolēnu labo darbu slaidiem. Visa informācija tiks apkopota un pēc brīvlaika taps grāmata „Mūsu skolas labie darbi 2014”.
Izglītojamo pašpārvalde pateicas visiem, kas iesaistījās labdarības akcijās!

Izglītojamo pašpārvaldes
Ministru prezidente Gabriela Jonkute,
 11. klase