Iesvētību prieks...

Ietērpti rudens nokrāsās un nezinādami, kas viņus sagaida, Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 1. klases skolēni ļāvās iesvētību pārbaudījumiem, kurus sagatavoja 2. klases labie, jautrie un dažreiz nerātnie skolas gariņi. 2. klases gariņu pienākums bija noorganizēt iesvētības pašiem mazākajiem – pirmklasniekiem, lai viņi justos piederīgi skolai un ievērotu tās kārtības noteikumus.

Par spīti nezināmajam, pirmklasnieki bija droši un tika galā ar gariņu sarūpētajiem uzdevumiem. Visi kā viens vesels atkārtoja zvērestu, ka būs uzticīgi skolai un būs apzinīgi mācībās. Pirmklasniekus šajā iesvētību dienā bija ieradušies sveikt visi sākumskolas skolēni, tādējādi izrādot cieņu pret mazākajiem, lai viņi šajā skolā justos pavisam droši.
Par prieku šim notikumam tika teikti apsveikuma vārdi, dāvāti ziedi, kā arī iesvētību dalībniekiem tika pasniegti sertifikāti kā apliecinājums tam, ka viņi veiksmīgi ir tikuši galā ar visiem pārbaudījumiem un tagad ir piederīgi mūsu lielajai skolai, kura ir kā mājas ikvienam, kas tajā atrodas. Iesvētību noslēgumā visi līksmoja un rotaļājās tāpat kā rudens rotaļājas ar koku lapām, tās viegli šūpojot un krāsojot, lai mums būtu, par ko priecāties.
Novēlam 1. klases skolēniem, viņu vecākiem un klases audzinātājai Inetai Galvānei gūt gandarījumu, mācoties un strādājot Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā!