Iepazīstam Vidzemes iespējas.




9. oktobra agrā rīta stundā Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 23 7. – 12. klašu izglītojamie skolotāju: Zinaīdas Ķederes un N. Besprozvannajas vadībā devās mācību ekskursijā uz Cēsīm un Valmieru, lai iepazītu minēto Vidzemes pilsētu radošo potenciālu, priecātos par brīnišķīgo rudens lapu zeltu un piedalītos dažādās sportiskās aktivitātēs.


           Ekskursijas laikā notika ciemošanās cēsu zinātniskajā centrā „Zinoo’’, kur visiem tika piedāvāta iespēja piedalīties dažādos eksperimentos, liekot apliecināt  pamatzināšanas ķīmijā, fizikā, matemātikā, fiziskās sagatavotības un izveicības prasmes, veicot dažāda veida atraktīvas izdarības.
            Savukārt Valmieras atpūtas kompleksā „Avoti’’ izglītojamie ar lielu ieinteresētību ieklausījās gida stāstījumā par mūsu valsts BMX braucēju sasniegumiem, uzlaikoja olimpiskā čempiona Māra Štromberga ķiveres, laida neskaitāmus lokus ar BMX divriteņiem pa plašo Slavas zāli, kuras sienas rotā neskaitāmas medaļas un čempionātu kausi, apmeklēja braucienu trasi, rāpās pa metāla kāpnēm uz starta vietu, no kuras ar pamatīgu lēcienu uz leju uzsāk braucienus treniņu un sacensību dalībnieki. Pēc tam visiem ar speciālu kontrolpunktu uzskaitījuma lapām rokās tika piedāvāta iespēja izskriet labirinta trasi un atrast noteiktus objektus. Startēja visi reizē, bet uzdevumu izdevās veikt visātrāk Arkādijam Ivanovam no 7. klases, turpat pa pēdām sekoja arī 12. klases trīs pārstāvji: Armands Jelinskis un Edmunds Jelinskis, kā arī Ilga Kokina. Vislielāko koncentrēšanos no visiem pieprasīja minigolfa spēle, kas sastāvēja no dažādām grūtības pakāpēm. Izglītojamie ar lielu atdevi centās iziet visus posmus, saprotot, ka fiziskā sagatavotība, apķērīgums un izveicība attīstās pamatīgos treniņos.
           Uzskatām, ka mācību ekskursijā pavadītā diena bija izzinoša, lietderīga un iespaidīga, jo apliecina, ka mūsu Latvijā uzņēmīgiem cilvēkiem ir daudz iespēju radošiem pašapliecinājumiem.
Ekskursijas organizētājas: skolotājas Z.Ķedere un N.Besprozvannaja.