Zinību diena



Septembris dīko vasaras ritējumu pāršķeļ ar krāsainiem ziedu pušķiem, draiskām bērnu čalām un citādu dienas režīmu.
    Klāt pirmā skolas diena jaunajā - 2014./2015. mācību gadā - tradicionāla un vienlaikus satraucoša. Zinību dienas svētkos Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas kolektīvu uzrunāja skolas direktore Alite Kudiņa.

Uzrunā tika izteikta pateicība visiem, skolēniem, skolotājiem, tehniskajiem darbiniekiem un vecākiem, par ieguldīto darbu un sasniegumiem iepriekšējā mācību gadā un laba vēlējumi, uzsākot jauno darba cēlienu. Īpašu pateicību un atzinību saņēma audzēkņi: Laura Kasirova, Tatjana Orehova, Aleksandra Gržibovska, Oļesja Pildika, Armands Jelinskis, Imants Reinis un skolotāji: Zinaīda Ķedere, Judīte Buceniece, Veslava Linčika, Inetai Galvānei, Irēna Kūliņa par piedalīšanos un sasniegumiem starptautiskajā projektā "Vēstures mācība nākamajām paaudzēm". Ikgadējo nomināciju"Gada skolotājs" pasniedza latviešu valodas un literatūras skolotājai Zinaīdai Ķederei.
       Tomēr vislielākais saviļņojums par pirmo skolas dienu bija divpadsmit 1.klases skolēniem un viņu vecākiem. Pirmklasnieki skaitīja dzejoļus latviešu un krievu valodā, droši paužot vēlmi zināt vēl vairāk. Svētki ieguva īpaši emocionālu nokrāsu, skanot dziesmām, kuras izpildīja 5. klases skolniece G.Hukere un 9. klases skolnieks A.Hramcovs. Pēc pirmā šī mācību gada zvana skolēni kopā ar audzinātājiem devās uz klasēm.
      Lai veiksmīgs, radošs un jaunām atklāsmēm bagāts jaunai mācību gads visiem!