Tikšanās ar Ilūkstes novada dzejnieci Natāliju Levašovu

Dzejas dienu izskaņā  18. septembrī tradicionāli Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 6. – 9. klašu grupā notika tikšanās ar mūsu novada talantīgiem cilvēkiem. Šogad ar saviem dzejoļiem mūs priecēja krievu tautības literāte Natālija Levašova, kura ieguvusi starptautiskas nozīmes atzinību. Tikšanās laikā apdāvinātā dzejniece skandēja dzeju par visiem tuvām tēmām: attieksmi pret dabu, mātes mīlestības nozīmīgumu, skolas svarīgumu visa mūža garumā, dzīves un nāves nozīmi; veltījumi Aleksandram Puškinam, Aleksandra Čaka populārās dzejas tulkojumi krievu valodā.
Visi klātesošie ar lielu uzmanību ieklausījās dzejnieces dzejas rindās, emocionāli pārdzīvoja par dzirdēto un saņēma gandarījumu no brīnišķīgā dzejas plūduma, no lieliskās atmiņas demonstrējuma, jo Natālija Levašova daudzus savus dzejoļus skandēja no galvas. Izglītojamie savu pateicību dzejniecei izteica gan vārdiski, gan pasniedzot ziedus.
Kopā mēs, izglītojamie, skolotāji un skolas bibliotekāre, esam gandarīti par iespēju tikties ar lielisko dzejnieci un izjust īstu prieku par skaistās dzejas pieskārieniem!

Pasākuma organizētāji: skolas bibliotekāre Anna Vasiļjeva, skolotājas Irina Malāne un Zinaīda Ķedere.