DABAS AIZSARDZĪBAS PROJEKTS



Jūlija beigās 8. klases skolniece Anastasija Mašņuka kopā ar citiem bērniem no Ilūkstes un Preiļu novadiem devās jautrā piedzīvojumā uz vasaras nometni Krievijā, Sebežas pilsētā. Vietu šajā nometnē Anastasija izcīnīja, piedaloties Ilūkstes novada pašvaldības attīstības nodaļas rīkotajā konkursā par labāko eseju - dabas aizsardzības projekta ietvaros. Iespēju braukt uz nometni izcīnīja arī Zlata Bjalkovska, taču dažu iemeslu dēļ, nevarēja doties līdzi klases biedrenei uz Krieviju.
Skolēnus no Ilūkstes novada pavadīja Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas skolotāja Valda Namiņa. Pēc skolotājas Valdas un skolnieces Anastasijas teiktā - piedzīvojums izrādījās emocijām un iespaidiem krāšņs. Bērni ieguva jaunus draugus, jaunus iespaidus un motivāciju jaunajam mācību gadam.
Anastasijas komentāri : " Katru rītu astoņos mums bija dažādi vingrinājumi. Mēs apmeklējām zvanu torni, nacionālo tūrisma parku un citas ievērojamās vietas, braucām ar kanojām - bīstami, bet jautri. Visi bija ļoti draudzīgi. Mūs vienoja kopīgās intereses par dabas aizsardzības iespējām un dabas izzināšanas veidiem. Tāpat bija iespēja dabā gatavot ēdamo. Bija ļoti jautri, neviens negribēja braukt prom, jo visi bērni savā starpā labi sadraudzējās. Man patika:) "