Draudzības salidojums

14. maijā Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā bija „atlidojuši” ciemiņi no Subates pamatskolas un no Lietuvas. Jau vairākus gadus starp Subates pamatskolu, Lietuvas skolu un Ilūkstes Sadraudzības vidusskolu pastāv draudzība. Mūsu draudzība tikai paplašinās un pastiprinās.
Skolas aktu zālē notika svētku koncerts. Koncerta sākumā skolas direktore Alite Kudiņa pateicās par draudzību un ierašanos pie mums ciemos. Pēc koncerta sākumskolas skolēni un ciemiņi varēja ķerties pie radošā darba, kur tad visi varēja izpausties. Draudzības vārdā visas trīs skolas izrotāja taurenīšus, kuri simbolizēja draudzību un prieku, ko izstaroja mazie lidotāji.
Pēc padarītā, visi devās uz Ilūkstes estrādi, kur tad mūsu skolas bērni aicināja rotaļās ciemiņus un dziedāja dziesmas. Diena bija izdevusies un visiem bija prieks par redzēto, dzirdēto un padarīto! Vēl tagad mūsu skolā rotājas draudzības taurenīši, kuri tāpat kā draudzība neizgaist.
Draudzības lidojums ir tas, kas satuvina un nostiprina neredzamu saikni, kas palīdz justies gandarīti ne tikai svētku dienās, bet arī ikdienā.