Projekta dienu atskaņas Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā


No 14. – 16. februārim skolā notika projektu dienas, kuras bija veltītas Karjeras iespēju un populārāko profesiju izpētei. Katra klase izvēlējās pētīt sev interesējošas profesijas, izmantojot gan teorētisku materiālu pētniecību, gan piedaloties Ēnu dienā, gan tiekoties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, gan dodoties mācību ekskursijās. Lūk, mūsu atsauksmes!
1.klases skolniece Nika Pildika ar prieku pavēstīja, ka vispatīkamākie bija Ābeces svētki, ko organizēja 5. klases skolnieki: Katrina Baltmane, Timurs Toloks un Daniela Celpanova kopā ar klases audzinātāju Līgu Kūliņu. Vēl skatījāmies filmu “Drosme sapņot’’ un zīmējām plakātu.

2. klases skolnieks Vitālijs Radzevičs stāstīja, ka viņi pētīja interesējošās profesijas, gāja uz novada domi iepazīties ar priekšsēdētāja Stefana Rāznas darba pienākumiem.
4. klases skolnieks Marks Orss-Orlovskis norādīja, ka  visinteresantākā bija mācību ekskursija uz novada domi kopā ar 3.klasi.
5. klases skolniece Katrina Baltmane piemetināja, ka kopā ar 6. klasi izspēlēja profesiju spēles, devās uz pilsētas centrālo bibliotēku, izrādot interesi par bibliotekāra profesiju.
Savukārt 9. klases skolniece Alīna Vasiļjeva norādīja, ka patīkama bija tikšanās ar pagājušā gada skolas absolventi Elīnu Galvāni, kura pastāstīja par mācībām Medicīnas koledžā Daugavpilī.
Toties 11. klases skolniece Ērika Vitkus ar gandarījumu apliecināja, ka šogad 8 pārstāvji no klases piedalījās Ēnu dienā, klasē notika tikšanās ar novada karjeras konsultanti, kā arī ar Swedbank pārstāvi.
Projektu dienu kopīgo veikumu var apskatīties plakātu izstādē 2. stāva vestibilā.

Izglītojamo pašpārvaldes izglītības ministre
  Annemarija Jelinska