Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 11. un 12. klases izglītojamo izcili sasniegumi Vislatvijas konkursos



2017. gada nogalē norisinājās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas rīkotais eseju konkurss skolēniem „Ko es vēlētos pateikt saviem vecākiem”, kurā piedalījās vairāk nekā 200 skolēni no visas Latvijas šādās vecumu kategorijās: vispārizglītojošo skolu 7.–9. klašu un vispārizglītojošo skolu 10.–12. klašu skolēnu, kā arī profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi.
Konkurss tika organizēts, lai dotu iespēju skolēniem izteikt savu viedokli par attiecībām ģimenē, akcentējot tos momentus, par  kuriem sabiedrībā bieži nav pieņemts atklāti  runāt.

10.–12. klašu skolēnu grupā par uzvarētājām tika atzītas Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 11. klases skolnieces: Sonora Spurķe un Ērika Vitkus, kā arī pārstāve no Madlienas vidusskolas 12. klases.
Skolnieces tika apbalvotas ar Atzinības rakstiem un dāvanu kartēm, lai varētu iegādāties nepieciešamās preces veikalā “Sportland”. Viņas motivēja piedalīties konkursā un konsultēja eseju tapšanas gaitā klases audzinātāja Natālija Besprozvannaja.
Savukārt 12. klases skolniece Annemarija Jelinska jau otro gadu pēc kārtas veiksmīgi startēja Robertam Mūkam veltītajā radošo darbu konkursā. Šogad tā galvenā ievirze bija dzejnieka dzejas rindas:
“Ik solī, ko speru,
Veras debesu vārti
Tepat, virs Latvijas zemes.”

Apmēram 600 dažāda vecuma skolēnu konkurencē meitene ar dzejoli “Es piederu Latvijai” ieguva Atzinības rakstu un kā dāvanu saņēma vērtīgu grāmatu. Konkursam palīdzēja sagatavoties latviešu valodas un literatūras skolotāja Zinaīda Ķedere, kurai tika atsūtīta Pateicība par ilggadīgu sadarbību un skolēnu radošo spēju attīstīšanu.
Paldies talantīgajām vidusskolniecēm un viņu konsultantēm – skolotājām: Natālijai Besprozvannajai un Zinaīdai Ķederei. Veiksmi citos radošajos apliecinājumos!
 
Direktores vietniece izglītības jomā Ludmila Bogdanoviča