Ziemassvētku noskaņas Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



20. decembrī mūzikas skolotājas Daigas Martinsones vadībā skolēnu grupa devās uz Ilūkstes Sociālās aprūpes centru, lai iepriecinātu vecos  un vientuļos cilvēkus ar svētku dziesmām un pašceptām piparkūkām.
21. decembrī mūsu skolā bija īpaša noskaņa, jo visi mēs atradāmies Ziemassvētku gaidu prieka varā. Pat skolas koridoros smaržoja pēc meža burvības, piparkūkām, apkārt bija vērojamas līksmas un apgarotas sejas, svētku apģērbi.
Lielās sporta zāles skatuves un priekšplāna noformējums bija pārdomāts līdz pēdējam sīkumam (šogad šo darbu veica skolas Izglītojamo pašpārvaldes prezidente Anastasija Mašņuka kopā ar savu mammu un citiem čakliem palīgiem), lai svētki varētu sākties.
Un tā plkst. 10.00 norisinājās pasākums “Ziemassvētkus gaidot” 1 – 4. klasēm. Tika uzburta Ziemassvētku pasaka, dziedātas dziesmas, organizētas rotaļdejas. Ieradās arī Ziemassvētku vecītis ar pārsteiguma veltēm.
Plkst. 12.40 notika Ziemassvētku koncerts 5. – 12. klasēm, kurā viesojās luterāņu prāvests Andis Lenčs, atgādinādams savā uzrunā par Ziemassvēku lielo nozīmi katra cilvēka dzīvē un priecēdams ar svinīgām dziesmām pašrocīgā akustiskās ģitāras pavadījumā. Pārsteigumu sagādāja arī Mūzikas skolas 4 audzēkņi pedagogu Ritas Žilvinskas un Tatjanas Dvoreckas vadībā ar savu kvalitatīvo flautu un saksofona izpildījumu. Godam sagatavojušies bija arī mūsu skolas skolnieki, skandēdami gan dzeju, gan dziesmas, gan arī izpildīdami deju “Mūžīgi laimīgi”. Pasākumu kuplināja  skolas direktores Alitas Kudiņas sirsnīgie novēlējumi, pasniegtās pateicības skolēniem par labām un teicamām sekmēm mācībās, kā arī pārsteiguma dāvaniņas ciemiņiem, klašu audzinātājām un skolotājām: Līgai Kūliņai un Zinaīdai Ķederei par skolēnu radošo darbu izlases “Jaunrade savam un citu priekam” apkopošanu un noformēšanu.
Savukārt plkst.18.00 9. – 12. klases skolnieki kopā ar skolas Izglītības pašpārvaldes pārstāvjiem veica ceļojumu pasākumā “Valstis dejo – 2017”, vispirms prezentējot noteiktas valsts sasniegumus, bet pēc tam izpildot šīs valsts muzikālo priekšnesumu. Tika pārstāvēta Japāna, Krievija, Spānija, Grieķija, Latvija. Pasākuma izskaņā notika pārdomāti organizēta diskotēka.
Paldies visiem ciemiņiem, klašu audzinātājiem, skolotājiem un skolniekiem par atbildību, organizētību un patiesu svētku noskaņu radīšanu.

Skolas Izglītojamo pašpārvaldes izglītības ministre Annemarija Jelinska