Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas skolēnu radošo darbu izlases “Jaunrade savam un citu priekam’’ 2. daļas prezentēšanas pasākums


Ziemassvētku priekšvakarā 20. decembrī  skolas Aktu zālē notika pasākums “Jaunrades pasaulē”, kas veltīts mūsu valsts simtgadei. Tā laikā tika prezentēta skolēnu radošo darbu izlases  “Jaunrade savam un citu priekam’’ 2. daļa, kurā apkopoti mūsu skolas 1. – 12. klašu skolēnu labākie stāsti, esejas, literārās pasakas, tēlojumi, apraksti un interesantākie dzejoļi, kuru viena daļa veiksmīgi apliecinājusi sevi dažāda līmeņa konkursos, tāpēc arī iekļauti republikāniskajos krājumos (Latviešu valodas aģentūras krājums “Labi vārdi sirdi silda”, dzejas krājums “Garā pupa”).
Otrā daļa tapusi iedvesmas rezultātā lielākoties latviešu valodas un literatūras stundās, kā arī mājās, paužot skolēnu attieksmi pret nozīmīgākajiem Latvijas valsts svētkiem, mūsu novadā dzīvojošajiem interesantiem cilvēkiem, skolas gaitu sākumu, Ziemassvētkiem, kā arī ceļojumus pasaku pasaulē.

Paldies latviešu valodas skolotājām par ieguldīto milzīgo darbu skolēnu iztēles izkopšanā un pareizrakstības veidošanā. Paldies talantīgajai ilustratorei – datorgrafiķei Annemarijai Jelinskai par veidotajām ilustrācijām, ārpusklases darba organizatorei Līgai Kūliņai par tehnisko izlases noformējumu, kā arī radošo darbu daudzajiem autoriem.


Izlases apkopotāja: latviešu valodas un
literatūras skolotāja Zinaīda Ķedere