Ziemassvētku atskaņas Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā

20. decembris.

Visus pārsteidza 1. semestra noslēguma Svinīgā līnija, godinot izglītojamos par sasniegumiem mācībās un sportā. Ar pateicībām tika sveikti 37  1. -12. klašu izglītojamie.
9. klases skolniece Daniela Toloka

Pēcpusdienā, 4. klases izglītojamie, viņu vecāki un klases audzinātāja Līga Kūliņa baudīja jauku atmosfēru pirms garajām ziemas brīvdienām.
Izglītojamie sniedza svētku koncertu vecākiem un dāvināja sarūpētās dāvaniņas. Klases eglīte kopā ar vecākiem radīja lielisku pirmssvētku noskaņu, kuras iespaidā visu sirdīs valdīja prieks un līksmība.
4. klases skolnieks Edmunds Truskovskis

21. decembris.

1. -4. klasēm Ziemassvētkus sagaidot, norisinājās pasākums pēc ”Tūkstoš un vienas nakts“ pasaku krājuma motīviem. Skolēni bija iejutušies prinču, princešu karaļu un citu personāžu lomās. Vislabāk man patika Salatēta ierašanās mūsu uzburtajā karaļvalstī, kā arī viņa sagādātās pārsteiguma dāvanas.
4. klases skolniece Katrina Baltmane


5. -8. klases izglītojamie Ziemassvētku eglei bija sagatavojuši pasākumu “Vecās pasakas jaunās skaņās”. Katra klase bija inscenējusi pasaku pēc savas izvēles. Vislielāko pārsteigumu sagādāja 5. klases skolēni ar pasakas “Sarkangalvīte un vilks” uzvedumu, pakļaujoties spēles priekam un pārdomātai sadarbībai. Katra klase savu uzvedumu bija veidojusi atbildīgi un izvēlētajam stilam atbilstoši.
8. klases skolniece Linda Jegorova


Vidusskolnieki Ziemassvētku pasākumam gatavojās īpaši. Atbildīga bija 11. klase. Sākumā kā mājas darbs bija jāsagatavo atbildes uz viktorīnas jautājumiem par Ziemassvētku tradīcijām Latvijā. Pasākumā “Izklausās redzēts” tika piedāvāts ceļojums cauri laikam ar populāru pasaules un Latvijas dziedātāju un popgrupu klipu palīdzību, ko pēc tam iedzīvināja savās kustībās gan skolotāji, gan izglītojamie. Kā savienojošs elements bija Namamātes ierašanās un viņas piedāvātās mīklas, kā arī sakāmvārdu nobeiguma papildināšanas pārzināšana, kas aktualizēja latvisko tradīciju saikni ar Eiropas Ziemassvētku svinēšanas kultūru. Visas aktivitātes izvērtēja pasākuma žūrija ar skolas direktori Alitu Kudiņu un skolas vecāku padomes pārstāvi Sandru Kārkliņu priekšgalā.

Īpaši iepriecināja kopējā piedalīšanās latviskajās rotaļās, sadarbība ar skatītājiem un pārsteiguma balvas.
 
11. klases skolniece Annemarija Jelinska