Mākslas ideju tirdziņš


24.martā mūsu skolas 6.klases skolniece Gabriela Lidija Hukere un 8.klases skolniece Daniela Toloka, kā arī skolotāja Ineta Galvāne piedalījās Ilūkstes novada izglītības iestāžu pasākumā “Mākslas ideju tirdziņš”, kas notika Eglaines pamatskolā. Katras skolas pārstāvji prezentēja un iemācīja pārējiem pasākuma dalībniekiem jaunas mākslas darbu radīšanas tehnikas un paņēmienus.

Mūsu meitenes iemācīja pārējiem veidot savas dzimšanas dienas ornamentus, izmantojot reizināšanas tabulas zināšanas. Eglaines pamatskolas pārstāvji parādīja kā var darboties ar PVA līmi un guašas krāsām. Ilūkstes 1.vidusskolas skolēni iemācīja pārējiem jaunu paņēmienu, darbojoties akvareļu tehnikā. Bebrenes vidusskolas un Raudas internātskolas pārstāvji demonstrēja origami tehnikā veidotas grāmatzīmes un putnu formas. Subates pamatskolas skolēni parādīja kā izveidot magnētiņu zaķa formā.
Pasākuma izskaņā katras skolas pārstāvji saņēma pateicības rakstus par dalību pasākumā un varēja nobaudīt gardas pusdienas un svētku kliņģeri