Dzejas dienas pasākums sākumskolā “ Riti, dzejas kamolīti”



Kad laukā sarkanīgas, dzeltenīgas un draiskulīgas lapas sāk rotaļāties pa zemi, klāt ir Dzejas dienas.  Šogad  Ilūkstes Sadraudzības sākumskolas klasēs  Dzejas dienas bija veltītas Raiņa 150.gadu jubilejai.
Atzīmējot tautas dzejnieka Raiņa  dzimšanas dienu  1.-4.klašu skolēni piedalījās  dažādās aktivitātēs – ilustrēja dzejnieka Raiņa dzejoļus, skaitīja Raiņa dzeju, iepazinās  ar vietējo dzejnieku darbiem. Patīkami bija dzirdēt to, ka šos dzejoļus mājās zinot vecāki un pat vecvecāki. Tātad, „dzeja pievelk” jau vairākas paaudzes, un cerams, ka mūsdienu bērni un jaunieši nebūs izņēmums.
Skolotāja Inese Vuškāne skolēnus iepazīstināja ar savu dzejoļu krājumu, ko viņa ir veltījusi savai mazmeitiņai Elizabetei. Skolotāja Inese Vuškāne runāja par sev mīļām lietām. 4.klases un 2.klases skolēni lasīja skolotājas dzeju un ļāva ielūkoties viņas dvēseles izjūtās. Tika uzdoti dažādi jautājumi, rastas atbildes. Tikšanās aizritēja ātri un interesanti.
Paldies skolēniem par nerimstošo dzīvesprieku un ieguldījumu skolas tradīciju veidošanā, kā arī ikvienam skolotājam, kas palīdzēja pasākuma organizēšanā un norisē!