Pēdējā zvana svētki Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā


15. maija rītā skolas sapostajā un ziediem piepildītajā sporta zālē pulcējās visas skolas izglītojamie kopā ar vecākiem un skolotājiem, lai svētsvinīgā noskaņā pabūtu kopā ar 9. un 12. klases izglītojamajiem, kuri pārliecinoši atgādināja, ka maijs ir ražas mēnesis, kad visi  plūc sava darba augļus, kad ir  jāsāk atvadīties no pamatskolas un vidusskolas, koncentrējoties visnopietnākajam solim – eksāmeniem.
Šis brīdis visiem apliecināja, ka Pēdējais zvans ir ceļa sākums, kas atklāj apvārsni, aicinot – uzticieties, nāciet, nebaidieties, ne brīdi nešauboties ar bezgala plašo pasauli tikties, liek saprast, kas es esmu, ko es vēlos, cik vērtīgs ir mans gājums pretī zināšanu virsotnēm.

Sveicēju vidū bija gan 1. klases, gan 8. klases, gan 11.klases izglītojamie. Pirmklasnieki lika atcerēties skolas gaitu sākumu, savukārt astotklasnieki un vienpadsmitklasnieki izvērtēja pašu vadīto atraktīvo audzināšanas stundu veikumu, uzsverot, ka bija jāpiedalās eksperimentpārbaudījumos, kuros grupu darba veidā tika demonstrēts  prāta asums, atjautība, veiklība, humora sajūta un kolektīvā sadarbība, un godam nopelnot pirmseksāmenu pārbaudījumu izturēšanas sertifikātus.

Savukārt paši gaviļnieki, izsakot pateicības vārdus vecākiem un skolotājiem, apņēmīgi solījās, ka maksimāli centīsies koncentrēties eksāmenu laikā, lai iegūtu labus rezultātus.
Paldies skolas direktorei Alitei Kudiņai par siltajiem un pārliecinošajiem ceļa vārdiem un vecāku pārstāvei Renātei Reinei par sarūpēto garšīgo svētku torti.